2023-02-07 66 瀏覽
去開天后搵朋友,佢知我中意食日本野就帶我黎黑木亭居酒屋。見menu本月推介既每款賣相都好吸引,而且仲做緊特價,即刻忍唔住叫左兩款黎試😋令和の怪物(推廣價 $68/隻)生蠔仲大過我隻手掌,食落半爽半creamy,加埋海膽同三文魚子吊味,十分鮮甜肥美!A5宮崎和牛他他配洋蔥及特制酸汁(推廣價$199)一成熟既和牛他他,牛肉軟嫩無筋,洋蔥偏甜唔辣,配埋濃厚蛋黃汁撈勻後加落牛肉到,再點酸汁食,完全襯托出牛肉既濃厚同鮮味。建議個酸汁分開點,可以按自己喜歡嘅酸度黎調味。黑松露大拖羅蓉卷($168)擺盤好靚,拖羅蓉好新鮮,食落有淡淡既黑松露味,唔會蓋過其他味得黎又出奇地夾👍🏻雞腎串($35)雖然比一般雞腎細粒少少,但鹹鹹香香,亦非常爽口彈牙。燒汁牛肉金菇卷($58)一串四件,牛肉醬汁係廚師自家配制,味道更突出更juicy。金菇咬落非常多汁,好惹味!帆立貝汁燒($58)一客兩件,燒得剛剛好,帆立貝勁大勁厚肉,配上燒汁味道好鮮甜👍🏻蜜桃烏龍熊茶($58)小熊茶係signature drink,小冰熊好可愛,拎黎打卡一流。蜜桃味唔會好濃,亦唔會太甜,好清新❤️北海道士多啤梨牛乳乳酸($48)🍓味道酸酸甜甜好
去開天后搵朋友,佢知我中意食日本野就帶我黎黑木亭居酒屋。

令和の怪物(推廣價 $68/隻)

A5宮崎和牛他他配洋蔥及特制酸汁(推廣價$199)

黑松露大拖羅蓉卷($168)

雞腎串($35)
雖然比一般雞腎細粒少少,但鹹鹹香香,亦非常爽口彈牙。

燒汁牛肉金菇卷($58)

帆立貝汁燒($58)

蜜桃烏龍熊茶($58)

北海道士多啤梨牛乳乳酸($48)🍓
味道酸酸甜甜好開胃,仲有士多啤梨果肉,好岩口味!