2023-01-16
今日去灣仔接朋友收工,朋友鐘意食辣佢話附近有間餐廳lunch成日想食但係就好多人排隊一直都食唔到,我好好奇係邊間,朋友就話係川館,lunch食唔到唔緊要啊,我哋夜晚去食都一樣,就算要排隊都大把時間!.思考左好耐到底食酸菜魚定係烤魚好😂最後都係決定食烤魚,烤魚有四種味道,有麻辣,酸菜,蒜香同麻香青花椒味。有唔辣既口味,唔食辣既朋友都唔怕食唔到。.麻香青花椒烤魚 $318 (+$22 粉條)烤魚份量多,我哋無諗過條魚甘大條😂有少少嚇親。烤魚我哋叫左中辣,唔算好辣但係食得耐個咀會麻左😂魚肉嫩滑,湯底鮮甜。入面仲有金菇,蓮藕,豆卜等等既配菜。我哋仲叫左個粉條,配埋烤魚個湯汁好入味😎.臭豆腐辣子雞 $168第一次見呢個組合,朋友鐘意食臭豆腐所以見到呢個菜式就立即話要叫,呢個叫左小辣,臭豆腐炸到脆卜卜,一啖一件,朋友話個豆腐夠哂臭😂雞粒一樣炸到好香炸,越食越辣但又好好食(´▽`).紅糖糍粑 $48糍粑即叫即炸熱辣辣,外脆內軟口感煙韌,紅糖唔會好甜,令我諗起黑糖珍奶個黑糖既味道😂.
麻香青花椒烤魚 $318 (+$22 粉條)
臭豆腐辣子雞 $168
紅糖糍粑 $48