星期五就梗係約一班姐妹聚舊飲飲食食吹水啦~打算夜d去朋友屋企,佢屋企係大角咀,話介紹有一間新開的打邊爐好似唔錯甘,佢都無試過,我地幾個人就不怕死的精神試下啦!地方乾淨,而且有基本的蒜蓉蔥同元西辣椒,過關!羊肉片($58)-份量都幾多,而且肥瘦適中~味道唔錯~雙拼滑-墨魚+蝦($68)-可以試晒兩個,又幾抵食,係手打架!!!非常好食~最緊要鮮味啊~鮮冬菇($30)-有個朋友真係好鍾意冬菇,佢每次都會叫,我食落又覺得幾好wo,平時都少食,但呢度既又幾鮮~粒粒都好大粒架!十完都仲漲卜卜!響鈴($45)-打邊爐必點啊!呢度既係巨型size呀!即炸的非常有心!豬腸粉($42)-本人就少食內臟,朋友叫既,都乾淨無味,而且又係好大片~最後最後最後就係壓軸啊!手切肥牛($228大)-我地4個人,肯定要叫大的份量,一d都唔少wo!呢度d肥牛真係鮮到冇朋友啊!而且雪花分佈平均~十完之後有少少彈牙,但又會融少少甘~好好味啊簡直係!順帶一提呢度有好多湯底可以選擇,我地就叫左豬骨湯,又係非常足料!食完仲可以繼續吹水~唔錯唔錯~

地方乾淨,而且有基本的蒜蓉蔥同元西辣椒,過關!

羊肉片($58)-份量都幾多,而且肥瘦適中~味道唔錯~

粒粒都好大粒架!十完都仲漲卜卜!

2018-06-29