2022-07-27
同朋友約了在屋企附近見面,正係到諗食咩嘅時候,被這間好有日本居酒屋特色嘅餐廳吸引了🤩就入去食下當去一轉日本!餐廳內有卡位亦都有房間,裝修好用心,感覺舒服。既然咁難得,就點多幾款日本料理,慢慢食,慢慢傾☺️先說個人最喜歡的料理💕🍶日本清酒煮蜆真係超超超有驚喜,是非一般餐廳可以做到的水準,因為個清酒底真係好出色😍上碟後一打開已聞到超香清酒味,蜆肉大大粒爆肉之餘食落去都超濃清酒味,味覺上先是清酒的甜香味,然後到蜆肉的鮮甜😋😋😋(忍唔住係咁飲清酒,都好甜香!)🎃芝士白汁帆立貝焗迷你南瓜盅不單賣相精緻,味道都一流。南瓜超濃香芝士味,焗溶了的芝士配上大約三粒帆立貝,每一啖都好「芝」味。還有旁邊的軟淋南瓜肉都好清甜。🐟黃花魚一夜干大大條的,外層燒得非常惹味,鹹香度適中,還可以食到厚厚的白嫩魚肉,的確高水準😋😋😋🥘海鮮什菜鍋用上日本刺身級🦐,非常鮮甜彈口😍真係日本蝦先有呢種鮮甜口感。鍋內的菜款式都多,有紫椰菜、豆腐、日本腐皮、青口、彈口蒟蒻等😋🐟吉列炸池魚(1件)真係性價比幾高,只需$36就食到啖啖魚肉🥗麻辣果仁沙律配搭好有新鮮感,沙律菜新鮮爽香種帶好香麻辣味,辣度適中,沖擊味蕾😋✨日式冷烏冬好彈口,啱
先說個人最喜歡的料理💕
✨日式冷烏冬好彈口,啱夏天消暑食
✨日本味醂魚乾燒得好香口,點了來邊食邊傾計
🍤錦上天婦羅拼盤有蝦、紫薯,外層的炸皮厚度適中,食材都幾好。
最值得讚的是這裡的店員服務好好,而且好貼心幫您準備到最舒適嘅位置用餐。ps座位旁還有差電!