2019-06-01
店內環境寬敞,唔會坐得密密麻麻, 情侶拍拖或者一大班人聚會傾偈就非常合適,講嘢唔怕畀人聽到。 大聽面果度會有幅大玻璃,畀食客睇到廚師喺入面廚房入面備菜同整野食。由於我地6點鐘已到餐廳,時間比較早餐的關係,餐廳得一至兩枱客,唔算好多人,所以好快店員就好有禮貌咁叫我哋坐低,同埋奉上餐牌。之後店員就會奉上餐前麵包,麵包旁有銀魚柳蛋黃醬,而且麵包上枱嗰陣時仲係暖嘅。忌廉南瓜湯伴香煎帶子配黑松露忌廉呢度的南瓜湯同出面嗰啲南瓜湯有好大分別,呢度嘅南瓜湯細緻嫩, 加上新鮮嘅忌廉,令到成個湯更加嫩滑,而且個湯而且仲有個香煎帶子,帶子大大嚿,而且兩邊煎香鎖住肉汁同香味,而且火侯恰到好處,大大舊又香又好味。烤澳洲牛柳配黑松露薯蓉及小甘筍 ($398)呢次牛柳order咗七成熟,上碟果陣時第一眼嘅感覺係"點解件牛柳咁厚咁大嚿,咁咪可能唔夠七成熟"。開頭都擔心,好彩後切落去嗰陣時牛柳又淋又鮮嫩。最後order 了 一份甜品 - 榛子朱古力mousse,mousse 又軟又滑。
忌廉南瓜湯伴香煎帶子配黑松露忌廉
烤澳洲牛柳配黑松露薯蓉及小甘筍 ($398)