2023-07-27
最近香港天氣異常酷熱,不過無論天氣幾熱都好,完全阻擋唔到香港人鍾意打邊爐嘅決心🤪擺設華麗~沙嗲湯底除咗傳統一個大鍋打邊爐之外,呢度仲可以玩一人一鍋,如果多人嚟嘅話就可以試到好多款唔同湯底喇😆鬼馬雙星雙星係指墨魚、蝦,細件油炸鬼釀入墨魚滑、蝦滑,炸至金黃香脆😁新鮮本地手切金錢展金錢展係每隻牛肉好罕有嘅部位,脂肪含量低🤤餐廳選用新鮮嘅本地手切牛肉,用料有水準,肉味濃郁,肉質鮮嫩😎脆肉鯇魚腩身邊有啲朋友麻麻吁脆肉鯇,因為覺得脆肉鯇冇乜魚肉鮮甜味,口感亦同普通魚類好大對比!之但係我覺得脆肉鯇就最適合打邊爐🤩肉質結實、清爽脆口,打邊爐必食😄手打四寶丸 四寶丸分別係蝦丸、墨魚丸、鯪魚丸、牛丸🥳我自己出街打邊爐一定要食手打丸,因為真係食到食材嘅水準,肉嘅鮮味、丸嘅彈牙😋打邊爐嚟講呢,醬料都係好重要一環,芫茜愛好者當然要勁爆芫茜🤣🤣最後仲有一客甜品送,為呢一餐寫上完美句號👍👻
除咗傳統一個大鍋打邊爐之外,呢度仲可以玩一人一鍋,如果多人嚟嘅話就可以試到好多款唔同湯底喇😆 鬼馬雙星
雙星係指墨魚、蝦,細件油炸鬼釀入墨魚滑、蝦滑,炸至金黃香脆😁 新鮮本地手切金錢展
金錢展係每隻牛肉好罕有嘅部位,脂肪含量低🤤餐廳選用新鮮嘅本地手切牛肉,用料有水準,肉味濃郁,肉質鮮嫩😎 脆肉鯇魚腩
身邊有啲朋友麻麻吁脆肉鯇,因為覺得脆肉鯇冇乜魚肉鮮甜味,口感亦同普通魚類好大對比!之但係我覺得脆肉鯇就最適合打邊爐🤩肉質結實、清爽脆口,打邊爐必食😄 手打四寶丸
四寶丸分別係蝦丸、墨魚丸、鯪魚丸、牛丸🥳我自己出街打邊爐一定要食手打丸,因為真係食到食材嘅水準,肉嘅鮮味、丸嘅彈牙😋 打邊爐嚟講呢,醬料都係好重要一環,芫茜愛好者當然要勁爆芫茜🤣🤣 最後仲有一客 甜品送,為呢一餐寫上完美句號👍👻