呢間川菜館位置係東涌纜車站🚠地面,纜車站坐𨋢(不是扶手電梯),過對面東涌公園🏞️行入去一分鐘就到,環境超靚🥰裝修以香港電影🎬做主題,好有風味🥰 戶外仲有好大個公園同免費迷宮俾小朋友放電! 今次我哋食 #烤肉 🔥烤爐嘅抽風係鐵板四邊,唔會好似韓燒咁有舊野阻住傾計,件衫👚又唔會吸到好大味,食得好舒服。最緊要張枱夠大,呢度好正😌❄️ #五花腩 🥓我哋先將五花腩兩面都烤到金黃焦脆,封鎖肉汁。再反覆烤至全熟,逼出肥油。咁樣烤起來外表金黃酥脆又不油膩! 味道好有油香,口感彈牙。❄️ #火雞腎 🦃火雞腎必點! 火雞腎肉色紫紅,外層的筋膜已處理,烤完後唔會硬崩崩。質感外脆內嫩! 仲有好多調味料,試咗五花腩加孜然粉,味道超夾! ❄️ # mocktail : Heat NeutralizerOrgeat, Lemon Juice, Basil, Club Soda 味道酸甜,飲落順喉,好配烤肉。整體超水準,食過會番尋味!

今次我哋食 #烤肉 🔥

❄️ #五花腩 🥓

五花腩

❄️ #火雞腎 🦃

火雞腎

仲有好多調味料,試咗五花腩加孜然粉,味道超夾!

味道酸甜,飲落順喉,好配烤肉。
Mocktail

整體超水準,食過會番尋味!
2022-12-26
慶祝紀念