2023-07-14 51 瀏覽
陳儀興是近排食過最好味嘅牛腩粉麵,重點係食完一啲都唔會覺得口乾口渴,代表唔會太多味精。味道適中,唔會偏鹹或淡。份量亦都算多,尤其是淨食崩沙腩,一大碟,一啲都唔孤寒,自己買自己炆都未必做到咁嘅價錢。豬手炆得好淋好入味,麵質爽口彈牙,湯底清甜帶有芹菜和蔥的香味。佢嘅檸檬茶都做得唔錯,茶色好清澈,檸檬夠多,唔會話好混濁咁嘅款。粉麵檔就唔可以要求有好華麗嘅裝修,不過呢度嘅裝修都幾企理,有少少老香港嘅style,環境清潔,夥計有笑容,你食豬手亦都會主動俾隻碗你放骨頭。見到我哋兩個人食一個淨牛腩一個粉面,唔需要問都識得拎碗仔俾我哋。淨崩沙腩套餐,連油菜同埋飲品$165南乳豬手麵套餐,連埋油菜/炸魚皮和飲品$60炸小食拼盤$40牛腩同豬手真係好好食,一定要再嚟。

淨崩沙腩套餐,連油菜同埋飲品$165
南乳豬手麵套餐,連埋油菜/炸魚皮和飲品$60
炸小食拼盤$40

牛腩同豬手真係好好食,一定要再嚟。