2023-10-25 33 瀏覽
呢間以酒吧形式的餐廳,設有露天座位,有多款燒烤美食和西式料理。我同老公坐室內座,望到廚師下廚。空間唔大,但坐得舒服,氣氛唔錯。我哋大約6:30到,未有食客,似包場。走嗰時,已經差唔多滿座。烤連骨羊扒配迷迭香紅酒🍷燒汁三大件羊扒,個人唔鐘意太熟的羊架,要求5成熟。肉質鮮嫩,帶骨的部份很香,口感juicy,搭配紅酒燒汁好配,將肉香更提升,味道很好。配菜有翠肉瓜,茄子,車厘茄,而意粉蒜蓉味香濃。烤西班牙100 %杜洛克黑毛豬扒配蜜桃🍑燒汁原來西班牙杜洛克黑毛豬是西班牙名種豬之一,大大塊的豬扒厚身但肉質唔會靱,口感鮮嫩,豬肉味濃郁,煎得好香,好好食。選了薯菜,薯條炸得香脆,食唔停。牛舌芯(2串)配田園沙律🥗牛舌有分3部分,牛舌芯係最矜貴,係牛舌中心個位置,嫩滑無筋,香煎最惹味。果然冇失望,香口好味。沙律菜好新鮮,略嫌黑醋帶點酸。另外叫了2杯飲品,蝶豆花和芒果🥭都好清新解渴。呢間餐廳食材新鮮,冇味精,性價比高,有水準,服務態度也好,值得再嚟。

烤連骨羊扒配迷迭香紅酒🍷燒汁

烤西班牙100 %杜洛克黑毛豬扒配蜜桃🍑燒汁

牛舌芯(2串)配田園沙律🥗

另外叫了2杯飲品,蝶豆花和芒果🥭都好清新解渴。