2024-04-18
係銅鑼灣想搵個氣氛好服務好又好味既西班牙菜, 哩間不二之選, 仲要好方便一出地鐵站行幾步就到啦!餐廳成個環境佈置都舒服有氣氛, 室內有個長型酒吧, 室外就飲野傾計chill既feel。由開頭既tapas以至到甜品都好高質, 擺盤賣相亦有心思, 係用心既出品。TAPAS: 和牛他他 + 香脆甜椒煎蟹膏蟹餅和牛他他入口滑得黎有粒粒魚子醬既脆卜卜口感, 調味偏清爽可以食到鮮牛肉本身既鮮味, 完全唔會有丁點既腥味或怪味。蟹膏蟹餅外皮薄而酥脆,成粒都係滿滿既蟹膏蟹肉, 蟹既鮮味超突出。MAIN: 西班牙乳豬 好岩同幾個朋友share, 我諗3-4人食1/4隻再加其他野食已經好足夠。色香味俱全, 乳豬皮非常薄脆, 皮肉之間唔會好多肥膏, 只係有層薄薄既油脂, 就係哩個位超級香! 配左個自家既醬汁, 甜甜地帶D蒜香味, 點少少黎食係令味道更加有層次減低膩感。Dessert: Red Velvet Churros churros酥香少少鬆化, 冇油膩感有肉桂香, 仲有佢個士多啤梨朱古力醬整到好滑, 點埋黎食仲好味。仲有唔同既酒類, mocktail等等, 叫杯酒出outdoor摸下酒杯底都一流
餐廳成個環境佈置都舒服有氣氛, 室內有個長型酒吧, 室外就飲野傾計chill既feel。 由開頭既tapas以至到 甜品都好高質, 擺盤賣相亦有心思, 係用心既出品。
TAPAS: 和牛他他 + 香脆甜椒煎蟹膏蟹餅
MAIN: 西班牙乳豬
好岩同幾個朋友share, 我諗3-4人食1/4隻再加其他野食已經好足夠。 色香味俱全, 乳豬皮非常薄脆, 皮肉之間唔會好多肥膏, 只係有層薄薄既油脂, 就係哩個位超級香! 配左個自家既醬汁, 甜甜地帶D蒜香味, 點少少黎食係令味道更加有層次減低膩感。
Dessert: Red Velvet Churros
仲有唔同既酒類, mocktail等等, 叫杯酒出outdoor摸下酒杯底都一流。特別一提哩度D service堅好店員態度好好有禮貌, 值得一讚👍🏻