2018-02-07 645 瀏覽
今日bf帶左我去食一間高質、高水準新開的日式西餐廳,餐廳位於銅鑼灣高層可以望到海景😍😍一上到去首先見到落地玻璃的小酒室,見到有好多靚既清酒,白酒,紅酒等等,旁邊就係刺身bar la~~可以望到d海產有咁新鮮,加埋望到師父們認真預備食材。另一邊係放置一排Beatbrick的玻璃櫃,幾特別。今次服務員為我們安排坐起又望到小小海景又望到Beatbrick的位置😆坐底即刻打開餐牌,望到樣樣都好吸引好想食,最後我地揀左五道菜:1.大藍洞雜錦刺身   赤身:口感紮實,有魚香味   平政: 魚味帶甘,質感爽彈   三文魚:肥美厚身,鮮味十足   左口薄切:口感較爽,淡淡鮮甜   牡丹蝦: 鮮爽無比,甘甜濃郁   帆立貝:口感鮮爽,肉質嫩滑碟的中間仲有藍色的汁俾我地點,點完我同bf都覺得d汁不但止無遮到刺身完本的味道,d汁同d刺身仲好夾tim😋2.輕燒帆立貝佐牛油果、黑魚子醬   一黎到望到起心wa左一聲,睇得出師父們的精心細緻,由如一幅畫,帆立貝鮮甜,魚子醬不但無魚醒味,細嚼起來,在口中一粒粒爆開,噴出又香又鮮的味道,再加埋牛油果,成個菜式好夾,我要俾十個👍3.黑豚慢煮、黑松露醬、黑芝麻卷 肉

1.大藍洞雜錦刺身

赤身:口感紮實,有魚香味
   平政: 魚味帶甘,質感爽彈
   三文魚:肥美厚身,鮮味十足
   左口薄切:口感較爽,淡淡鮮甜
   牡丹蝦: 鮮爽無比,甘甜濃郁
   帆立貝:口感鮮爽,肉質嫩滑

大藍洞雜錦刺身

2.輕燒帆立貝佐牛油果、黑魚子醬

輕燒帆立貝佐牛油果,黑魚子醬

3.黑豚慢煮、黑松露醬、黑芝麻卷

肉質細嫩,肉味夠香,黑松露芳香濃直入心 脾
黑豚慢煮黑松露醬黑芝麻卷

4.蒸黑豚角煮配有馬山椒汁

黑豚皮面是脆脆地有小小焦糖味,肥膏入口即溶,肉質細嫩,bf俾十個👍

蒸黑豚角煮配有馬山椒汁

5.黑鱈魚伴辣泡菜石鍋魚白湯泡飯

服務員上菜先將魚湯倒入飯中,肉質鮮嫩厚實 , 令魚同飯不會被浸淋,而且熱辣辣,岩曬le家le d天氣食

黑鱈魚伴辣泡菜石鍋魚白湯泡飯

總括黎講Kuro japanese cuisine 是一間高質素,高水準的日式西餐廳,價錢合理,師父們精心細緻,服務好,服務員不斷主動換碟倒水,介紹食物,值得我地回頭再試食其他野。
2018-02-06
大藍洞雜錦刺身
輕燒帆立貝佐牛油果,黑魚子醬
黑豚慢煮黑松露醬黑芝麻卷
蒸黑豚角煮配有馬山椒汁
黑鱈魚伴辣泡菜石鍋魚白湯泡飯
  • 輕燒帆立貝佐牛油果、黑魚子醬
  • 黑豚慢煮、黑松露醬、黑芝麻卷