2022-10-18
Cordis 酒店既 Chuan Spa 推出 Spa & Dine Package,而 Dine 就係喺呢間米芝蓮星級餐廳享用午市套餐。環境就相當唔錯,地方好大,好闊落,服務一流。先睇下嗰套餐餐牌,都幾豐富,但發覺甜品係蛋白杏仁茶,由於有敏感既關係,同服務員就安排以紅豆沙取代,相當甜心。每枱都會奉上兩個醬料,分別係XO醬同豆干醬,XO醬好鮮味,鹹度唔高,瑤柱同蝦米都有咬口,算唔錯。豆干醬味道就比較濃,配搭主食,個人覺得偏鹹。先黎既係明閣點心拼盤,全部新鮮即整,熱度十足👍🏻先講牛肝菌榆耳菠菜餃,菌味香濃,菠菜就純粹係皮既顏色,清清地,唔錯。再黎黑毛豬鹹水角,炸得好好,皮外面好脆,裡面軟糯,內餡豬肉有咬口,調味惹味,好食😋最後筍尖藍天使蝦餃,皮薄,大大粒蝦肉,又夠爽口,推介👍🏻👍🏻之後係天天老火湯,當日豬肉煲粉葛,夠晒火口,唔錯。再黎係黑皮雞樅菌炒蝦球帶子,非常出食,試過就明🤭🤭到鍋燒鮑魚粒瑤柱燴飯,味道ok 既,但偏油膩,而且沒咩鮮味,鮑魚粒同瑤柱大細粒,所以味道唔出,同埋口感唔夠好。最後紅豆沙就正常水平,不過不失。整體水準都幾好,值得再去。
環境就相當唔錯,地方好大,好闊落,服務一流。
先黎既係明閣點心拼盤,全部新鮮即整,熱度十足👍🏻
之後係天天老火湯,當日豬肉煲粉葛,夠晒火口,唔錯。
再黎係黑皮雞樅菌炒蝦球帶子,非常出食,試過就明🤭🤭
最後紅豆沙就正常水平,不過不失。
整體水準都幾好,值得再去。