2022-09-04
今日收工約咗屋企人一齊食飯~一於同佢地食下小炒、飲下茶啦☺️酒樓環境闊落,而且燈光都幾光猛,職員相當爽手~最後,我地點咗香芒蝦球、拿破倫牛仔骨、燒汁斑頭腩、啫啫通菜同埋叉燒燒肉。首先,香芒蝦球食落好特別,蝦球食到啖啖新鮮蝦肉,配埋個酸酸甜甜嘅芒果汁好開胃!好推薦依一道菜!另外,我地都好好奇拿破倫牛仔骨係點嘅味,所以就點咗黎試下喇,一上枱已經聞到勁香嘅茄汁味,牛仔骨食落好嫩口,唔會鞋烚烚,酸酸甜甜咁好惹味!另外,燒汁斑腩頭舊舊都好大件,整得好滑同埋好嫩,個外皮輕輕咁煎炸過配甜甜地嘅燒汁,唔經唔覺已經食晒成煲!啫啫通菜好有鑊氣,上枱個方式都好特別,係去到枱面先至將通菜倒入去燒紅咗嘅砂煲到,一瞬間已經聞到個鑊氣香味,通菜仲要用大蝦米同埋肉沬去炒成,所以食落唔會好單調,正!最後就係叉燒燒肉喇,外皮脆卜卜,叉燒大大舊,油亮油亮咁,送飯食一流~