2021-06-13
一間近海旁🌅既日式串燒店 @bash99hkg堅尼地城真係第一次去,離地鐵站5分鐘左右,都好方便。裝修以黑色為主,走型格路線。👭🏼同朋友食野飲酒,感覺好chill。價錢屬於中價價位,食物質素高,可以encore。❤❤咁岩去到做緊Happy Hour Buy 1 Get 1 Free❤❤好lucky🤩🤩🍸Moscow Mule💰💲98以Vodka、Ginger beer同Lime juice調製而成,酸甜清爽,酒精濃度較低比較易入口,岩女仔飲。🍺Bottled Sapporo💰💲68酒鬼應該唔陌生,口感醇厚,麥芽豐富。🐔雞翼💰💲38肉質嫩滑,皮香焦脆,帶小小鹽香味。🍗雞腿肉💰💲26雞皮微微焦香,雞腿肉保持肉質嫰滑多汁,淋上燒汁醬料,甜甜地好邪惡。🐓免治雞肉棒💰💲48👍🏻免治雞肉加入軟骨,肉汁軟腍但又帶點爽口,口感層次豐富。配甜醬油同原粒🥚蛋黃,沾上香濃既蛋漿食更滑口惹味。🐷黑豚肉💰💲36👍🏻油脂分佈平均,肉質細緻,肥瘦適中,係口腔散發滿滿油香,好滿足。🐮牛舌💰💲48我好中意食牛舌,黎到呢度當然都不忘試試。牛肉味香濃,帶嚼勁但唔會韌,唔錯。🐟雞泡魚乾💰💲56👍🏻加上蜜糖烤至乾身,甘香鮮美有
堅尼地城真係第一次去,離地鐵站5分鐘左右,都好方便。
裝修以黑色為主,走型格路線。
👭🏼同朋友食野飲酒,感覺好chill。
價錢屬於中價價位,食物質素高,可以encore。
🍸Moscow Mule💰💲98
🍺Bottled Sapporo💰💲68
酒鬼應該唔陌生,口感醇厚,麥芽豐富。
🐔雞翼💰💲38
肉質嫩滑,皮香焦脆,帶小小鹽香味。
🍗雞腿肉💰💲26
🐓免治雞肉棒💰💲48👍🏻
🐷黑豚肉💰💲36👍🏻
🐮牛舌💰💲48
🐟雞泡魚乾💰💲56👍🏻
加上蜜糖烤至乾身,甘香鮮美有嚼勁,沾上沙律醬又係另一番風味,係一個好好既下酒菜。
🍢帆立貝💰💲36
燒帆立貝加上七味粉,辣辣地令鮮味提升,質感似食緊刺身,又軟又鮮甜!
🐥唐揚炸雞💰💲 68👍🏻
雖然有啲熱氣但系必點!外皮炸到薄脆香口,雞肉嫩滑多汁,咸香味恰好,份量十足,配秘製沙律醬,送酒一流。
🧈豆腐💰💲48
一口一粒既豆腐炸到金黃色,豆味香濃細滑,外脆內軟,灑上孜然粉,食到停唔到口。
🍠一口甜薯💰💲22
口感軟綿入口即溶,甜得來帶有蜜糖香味。