2021-03-03
黎左呢頭住,自然多左係呢區食野,黃埔係我同男朋友放假通常會去嘅地方。今日叫左個串燒放題返屋企慢慢享用估唔到野食勁多仲要有埋枝紅酒🍷送!😱😱😱不過用紙袋放就有啲驚會當串爛😂你冇睇錯啊!呢個真係二人份量串燒都係for兩人用,所以每款都有兩串,對於我哋胃口比較細,但係又想試多啲嘢嘅人就啱晒,由串燒,咖喱飯,到紅酒,甜品一應俱全係屋企真係方便可以慢慢燒,慢慢食,而且只有屋企人,相對食得放心好多串燒真係唔錯播!啲肉唔會唔會醃得太過重味同好林👍🏻👍🏻👍🏻海鮮都係好有驚喜!當日大概4:00攞到返屋企,到夜晚食都7:00啦,但係啲蝦仲好新鮮扎扎跳😍 燒完之後蝦嘅肉質好彈牙,而且因為用燒嘅關係,你平時食白灼蝦更加香同好味😋蜆隻隻都鮮甜冇沙,仲有少少咸香播🤤燒完肉又食埋海鮮重頭戲一定係嗰六隻要燒既蠔!係日本食過一次燒蠔真係好食到冇朋友,估唔到喺香港都食得多,最好就用濕布/廚紙咁放係面,再加蓋煮6-7分鐘就食得🤩🤩🤩一打開成屋都係蠔香,而且開晒殼,好少會係屋企買呢啲有殼既蠔煮,睇黎下次燒嘢食可以再考慮下😋豬頸肉好JUICY, 雞扒有少少醃過, 再加串燒醬好正成個餐食到我地好飽好滿足,其他野都好味! 仲有個咖
不過用紙袋放就有啲驚會當串爛😂 你冇睇錯啊!呢個真係二人份量 串燒都係for兩人用,所以每款都有兩串,對於我哋胃口比較細,但係又想試多啲嘢嘅人就啱晒,由串燒,咖喱飯,到紅酒, 甜品一應俱全
串燒真係唔錯播!啲肉唔會唔會醃得太過重味同好林👍🏻👍🏻👍🏻 海鮮都係好有驚喜!當日大概4:00攞到返屋企,到夜晚食都7:00啦,但係啲蝦仲好新鮮扎扎跳😍 燒完之後蝦嘅肉質好彈牙,而且因為用燒嘅關係,你平時食白灼蝦更加香同好味😋 蜆隻隻都鮮甜冇沙,仲有少少咸香播🤤 燒完肉又食埋海鮮重頭戲一定係嗰六隻要燒既蠔!係日本食過一次燒蠔真係好食到冇朋友,估唔到喺香港都食得多,最好就用濕布/廚紙咁放係面,再加蓋煮6-7分鐘就食得🤩🤩🤩 一打開成屋都係蠔香,而且開晒殼,好少會係屋企買呢啲有殼既蠔煮,睇黎下次燒嘢食可以再考慮下😋 豬頸肉好JUICY, 雞扒有少少醃過, 再加串燒醬好正 成個餐食到我地好飽好滿足,其他野都好味! 仲有個咖喱飯同 甜品留待第二日食🤣
呢個餐真係唔錯,值得encore👍🏻👍🏻👍🏻