2023-10-23
🐱最近想食片皮鴨同蟹,上網搵到呢間京川滬餐廳😍有齊我想食既野✅仲要係尖沙咀附近,收工就去試吓🧡平日大約夜晚7點去,人流都唔少,差唔多坐滿😯建議大家OpenRice book定位先🤭霸王小籠包:$55🌕🌕🌕🌕/5一籠有4件💙一咬開就爆肉汁😍一定要用個大匙羹食😉個皮唔厚,豬肉好香🐷點埋個醋調味更加好食😋北京烤鴨(半隻):$238🌕🌕🌕🌕/5個鴨食落超香,而且唔會太油膩😉而個皮係超脆😋配埋烤鴨醬、青瓜同韭黃,用塊皮包住一齊食🥒不過個皮大塊少少就會更好,因為啲鴨肉比較大件🤣清炒大閘蟹粉配叉子燒餅:$188🌕🌕🌕🌕/5大閘蟹餐牌係新出🥳喜歡食大閘蟹既朋友一定要點呢個!有大量蟹肉同蟹膏一齊炒,睇圖都見到超濃味😋真材實料😍夾係燒餅中間一齊食,超夾😍燒餅好香脆,面頭有大量芝麻,就咁食都可以🤭花雕醉雞:$113🌕🌕🌕🌕/5呢個比較驚喜😍酒味唔會過濃,而且個雞好嫩滑,雞皮有少少爽口😋唔會太肥🤭備注:茶水$15/位,另有加一💰
霸王小籠包:$55
北京烤鴨(半隻):$238