2023-05-13 138 瀏覽
今日襯天氣仲涼涼哋同朋友仔嚟到荃灣616牛肉火鍋專門店打邊爐🥘咁啱原來呢排做緊信州和牛套餐🤤分別有特選和牛盛同埋罕有部位三送一套餐🤤我地一行四人叫咗份四人火鍋套餐同埋一份信州和牛罕有部位三送一組合🥰另外醬料種類都好齊全,客人完全可以根據自己口味調配啱自己嘅醬料. 當中616秘製牛肉汁配上啖啖和牛,真係完美嘅組合.首先講左湯底先, 我地揀左牛骨清湯🤤味道鮮甜, 有大大舊牛骨, 同打邊爐既牛肉好夾好好食😘店員好貼心, 每碟牛肉都有紙仔寫明係咩部位🧏🏻‍♀️令我地可以細分唔同部位既牛肉既味道同口感😘首先講左罕有部位3送1組合🤤套餐入面分別有信州和牛後腿肉, 信州和牛肩胛, 澳洲五花趾同埋安格斯橫隔肌.和牛入口即溶🤤牛味都好重好香濃🤤值得一試😌二百幾蚊有4款唔同部位,依個價錢真係勁抵食🤩我最鐘意和牛肩胛牛味重得黎好腍🫶🏻4人火鍋套餐內容更加豐富🥰牛個方面分別有安格斯-橫隔肌, 澳洲五花趾, 牛駝峰, 匙柄, 美國天然-肩胛翼板, 牛朴肉同 澳洲和牛-牛頸符🤤唔同部位各有特色☺️平時打邊爐都買唔到咁多唔同部位既牛牛🤤好鐘意616 全部都好高質,即使唔小心淥耐左都唔會鞋,好食💕另外, 套餐仲包左4隻扇

另外, 套餐仲包左4隻扇貝, 生丸, 炸角皮, 娃娃菜, 金菇, 蜂巢豆腐, 芋絲, 2份公仔麵同2份稻庭烏冬. 食物種類夠晒多🤤我同朋友仔都食到好飽好滿足😘

最後餐飲方面我地揀左616 自家製既洛神玫瑰茶同菊花桂圓露🤤兩款飲品都好清甜🤤仲有啲解膩既功效,岩晒打邊爐個陣飲🤤