2019-08-11 475 瀏覽
朋友話佢一直想試呢間好耐,咁啱又有時間,決定一於try一try😈我地六點幾去到,餐廳已經差唔多滿座我地叫咗一個石燒吉列牛小排🥩($98)加糖心蛋定食(+40)同芝士黑松露吉列豬扒🐷($78)加溫泉蛋定食(+40),石燒牛黎講呢個價錢都幾抵食------------------------------1️⃣石燒吉列牛小排石燒吉列牛小排油脂分佈均勻,加埋吉列層食落口感好豐富🤤重點係佢個火夠熱🔥,切得又唔會太厚🙊,唔會好似某啲店咁燒完舊肉咬極咬唔開😂 一份吉列牛小排份量都幾多,有成十一塊😍 2️⃣ 芝士黑松露吉列豬扒本身黎呢間都係諗住食石燒牛為主,但估唔到佢連冇得石燒既吉列豬扒都有驚喜😳 吉列豬扒除咗炸得夠脆外,入面仲要有🧀芝士拉絲‼️ 而且佢比既黑松露醬份量一啲都唔姑寒,夾埋一齊食真係說不出既邪惡🙈 3️⃣ 豆腐蕃茄湯 (跟定食)呢個湯完全係刀功既表現‼️ 廚師將個豆腐切到朵菊花🌼咁,好似成幅畫咁靚🥰望落去顏色好清淡,但撈勻黎飲,又估唔到真係有淡淡既蕃茄味🍅,都幾特別4️⃣ 橫町飯🍚 (跟定食)呢款飯其實係白飯+飯素+紫菜其實我之前都係日本有買過飯素返黎食,但味道真係唔係好識欣賞😓我覺得佢就咁紫菜加白芝麻再加
我地六點幾去到,餐廳已經差唔多滿座
1️⃣石燒吉列牛小排
石燒吉列牛小排油脂分佈均勻,加埋吉列層食落口感好豐富🤤
一份吉列牛小排份量都幾多,有成十一塊😍
2️⃣ 芝士黑松露吉列豬扒
3️⃣ 豆腐蕃茄湯 (跟定食)
4️⃣ 橫町飯🍚 (跟定食)
呢款飯其實係白飯+飯素+紫菜
我覺得佢就咁紫菜加白芝麻再加飯,會仲好食🙊
碗飯既份量都幾多,就算係男仔食都夠哂飽🙌🏻
總評: 食物整體質素十分高🤩,只係橫町飯稍為食唔慣,價錢合理👍🏻,份量甚多,兩個女仔黎可以一個餐加定食,一個餐唔加都夠飽😋
石燒吉列牛小排🥩($98)加糖心蛋定食(+40)
芝士黑松露吉列豬扒🐷($78)加溫泉蛋定食(+40)
石燒吉列牛小排🥩($98)加糖心蛋定食(+40)
芝士黑松露吉列豬扒🐷($78)加溫泉蛋定食(+40)
  • 石燒吉列牛小排
  • 芝士黑松露吉列豬扒