2021-09-17 49 瀏覽
係北角第一次食cafe,呢間cafe 位置唔顯眼,門口有個靚靚係天使翼燈飾,可以打卡,cafe內部座位寬敞,我地安排坐4人位,呢間cafe 出名係食肉眼扒,由於朋友唔食牛,我地揀咗晚餐既烤美國豬鞍配黑莓蜜糖汁,凱撒沙律,蟹籽蟹棒忌廉寬條麵,蒜香雞翼。晚餐有餐湯,沙律,主菜配薯菜同甜品,餐湯係南瓜湯,好香濃,主菜豬鞍上枱,好大件厚身,大過我塊面食落好juicy,肉身好冧唔un , 豬扒煎得過火就會un, 呢件煎得剛剛好,個醬汁酸酸甜甜,一路食一路讚,高汁豬扒蟹籽蟹棒忌廉寬條麵,蟹籽蟹棒配料多,白汁寬條麵,多汁好味,雞翼炸得好鬆脆,肉質juicy,鍾意炸物既朋友可以一試。凱撒沙律有新鮮既三文魚,同脆卜卜既麵包粒,沙律食多d麵唔怕肥吖最後甜品係啫喱,啫喱係芒果味加上cream,如果加花奶會更加好味,好有懷舊嘅味道

2021-09-15
5 分鐘 (堂食)