2019-11-13 507 瀏覽
今次為咗慶祝好朋友生日,專登上網搵左呢一間高級日本野試一試lunch set。 一去到環境超優雅,店員亦都勁好禮貌,安排左我哋坐卡位,座位都闊落好舒服,成間餐廳都採用好多大玻璃,光線十分充足,另外都見到吧枱位揀,有靚仔師傅坐鎮。之後揀咗一客照燒鵝肝丼,一客12件壽司加手卷madmadmad一黎就有個開胃沙律🥗仲有蒟蒻係入邊添冇特別。之後就嚟咗個燉蛋,係我哋平時食嘅燉蛋,到嘅燉蛋好足料入邊仲要有舊魚肉。另外,我好欣賞佢嘅托盤羹位下面有個窿。excitedexcited好特別嘅設計啊,除咗美食之外仲好欣賞佢嘅環境同埋餐具。 店員知道我哋有朋友生日,送咗幾杯有汽冇酒精嘅飲品俾我哋,好sweetheart照燒鵝肝飯:一嚟到已經香到爆,鵝肝有3塊,兩大一細,將成個飯撈埋嚟食,鵝肝唔會話太肥太油,簡直係人間極品。12件壽司:店員亦都會介紹食飯因為要由淡味去到濃味,而且佢介紹佢哋嘅姜係自家製,平時出邊嘅我都唔會食都係好怕嗰陣 辣味,但呢個佢話係自家製咁我就試吓啦,點知都幾易入口酸酸地。壽司好新鮮好鮮甜,尤其是海膽呀crycry呢個麵豉湯入邊仲有隻大蜆,又係好鮮甜。總括嚟講,呢度嘅性價比超高。真係一分

2012 瀏覽

一黎就有個開胃沙律🥗仲有蒟蒻係入邊添冇特別。

壽司好新鮮好鮮甜,尤其是海膽呀crycry

呢個麵豉湯入邊仲有隻大蜆,又係好鮮甜。

總括嚟講,呢度嘅性價比超高。真係一分錢一分貨。極力推介鵝肝飯,又唔肥唔油,入口即溶正呀正呀kiss 最後仲會有雪糕埋尾。十分圓滿的lunch。