2020-01-03
呢間餐廳我好推介,食物質素,環境,和服務都做得好好,且而價錢唔算好貴, 絕對值得推介。 係屯門的"黃金" 店。封門柳(10片) set 跟餐配白飯+ 麵豉湯 + 凍熱飲 $188上網search睇: 封門柳係牛既橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,所以會比較罕有。肉味係全牛最濃的,且而油花比較少,岩晒我呢啲鍾意肉味又怕肥既人。隨餐附上一個熱石火爐,將牛肉放上爐,按自己鍾意既生熟度慢慢燒,我就鍾意燒到8成熟,入口果然有一陣濃郁既牛香味,而且仲好juicy,就算燒到全熟,都唔會韌。 牛肉配埋日本飯食,非常滿足。麵豉湯裏面有海帶和香蔥,都算係幾足料,但飲落略嫌有點鹹。咖哩牛丼 $68 加$10配 溏心蛋 + 冷熱飲肥牛分量比相像中多,咖哩香而不辣,且帶點甜,係日式咖哩的味道,好好味,值得一試,絕對好食過吉x家。溏心蛋半熟的流心蛋黃賣相已經好唔錯,蛋黃香帶一點點甜醬油味。熱好立克香濃,冇咩甜味的,可以自行加糖。
麵豉湯裏面有海帶和香蔥,都算係幾足料,但飲落略嫌有點鹹。
咖哩牛丼 $68 加$10配 溏心蛋 + 冷熱飲
溏心蛋
半熟的流心蛋黃賣相已經好唔錯,蛋黃香帶一點點甜醬油味。
熱好立克
香濃,冇咩甜味的,可以自行加糖。