講到粉嶺高汁Burger,必定要數由海聯廣場「伊之吧」酒吧轉型賣 Burger 仲搬埋去囍逸嘅 「E Burger Cafe」。未搬前其實我已經介紹過,因為佢重料又好味,喺粉嶺區實屬難得。搬咗囍逸之後,店舖走文青風格,更加清新明亮,枱同枱之間唔會太迫,個人就覺得舒服好坐。(因為舊舖啲櫈好低,食嘢有啲辛苦)我食飯不嬲都會避開 Lunch Hour,12:00左右到,店內仍有一兩張枱,我哋唔使等位就可以入座。1:00左右嚟稍為要等一陣,都唔算等好耐,只係如果人多就要分開坐。坐低見到有一個 「impossible」嘅 promo。餐牌上有兩個素食選擇:焦糖洋蔥不可能漢堡同黑松露蛋牛油果漢堡包。無咗以前嘅 portobello mushroom burger。因為我想食牛油果就選擇咗後者,Vegan 嘅朋友可以選擇 impossible 嗰個呢。黑松露蛋仍然整得非常香同嫩滑,中間有一大層牛油果片,我覺得個版本正過以前嘅大啡菇burger,加上番茄片同埋我最心心嘅火箭菜,好好味呀!呢個包簡直係為我而設㗎。😍個包實在太大,不過咁好味我又唔想浪費,所以放棄咗啲薯條食晒個包。食完飽到一返到屋企立刻瞓着

個包實在太大,不過咁好味我又唔想浪費,所以放棄咗啲薯條食晒個包。食完飽到一返到屋企立刻瞓着咗。😅
如果佢 mini burger 個 menu 有呢個選擇就完美啦!如果唔係下次真係要切開一半分兩餐食。