2023-06-24 249 瀏覽
ෆ⃛ 醉胡爐 ෆ⃛開住冷氣打邊爐係夏天嘅另一大樂事(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 呢間位於佐敦嘅火鍋店,應該都好出名♪(´ε` )除咗食材高質之外,仲有好多嘅包廂同普通嘅邊爐店唔同私隱度都比較高,裝修都有啲似西餐嘅感覺🪄♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 魚翅瓜荷葉鵝掌八寶鍋 $298♪ 係新推出嘅湯底🍲 外形有啲似冬瓜盅 已經好有消暑嘅感覺🫧魚翅瓜好特別一疏疏口感嘅真係好似魚翅咁爽口🥢入邊嘅材料豐富 有鮑魚、花膠、鴨掌、龍蝦、元貝等等 飲落非常之滋潤養顏 而且飲完唔會口渴♡ ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 手切頂級安格斯肥牛 $298♪ 油花分布好均勻 肉質鬆軟軟腍 就算淥嘅時間耐咗都唔會變得韌 肉味都濃郁🐮ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5 餃子拼盤 $128♪ 五款餃子分別係 XO醬鮑魚蝦餃王、芫荽豬肉餃🐷、自家製韭菜餃、香茜豚肉餃🥬、黑松露蟹肉餃🦀食得出全部都係新鮮包的 ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 丸類拼盤 $128♪ 手打丸類有黑松露墨魚丸、梅菜豬肉丸、手打香茜榨菜牛丸、皇
ෆ⃛ 醉胡爐 ෆ⃛

 魚翅瓜荷葉鵝掌八寶鍋 $298♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 手切頂級安格斯肥牛 $298♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5

 餃子拼盤 $128♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 丸類拼盤 $128♪
手打丸類有黑松露墨魚丸、梅菜豬肉丸、手打香茜榨菜牛丸、皇帝菜墨魚丸、手打蝦丸 全部都好新鮮彈牙 偏愛黑松露墨魚丸同蝦丸💓

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿ / 5

 蔬菜拼盤$♪
蔬菜嘅份量好多 唔係平時嘅每款一兩條xd 有娃娃菜、白菜、菜心、生菜等,最後淥菜嘅時候完全吸收晒湯底嘅鮮甜(´▽`)

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.25 / 5

✎ 總括:就算係平日嚟都見到幾full呢!建議大家都可以book定位先❣️
✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ 醉胡爐 (尖沙咀)
✇ 地址:尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖