2020-07-12 835 瀏覽
高級中日食品,平民價錢朋友話旺角有一間中式火鍋,又有日式刺身。呢間火薈中日一定要試wo,見佢講到甘吸引,今日一於約咗佢去試吓。去度見到都好多客人,雖然店舖位置並非大街,但都有甘多生意,必定係搶手食店。朋友大讚呢度食材新鮮,食刺身最緊要新鮮,所以我地叫左一客加拿大象拔蚌刺身。一上枱,刺身切到大大片又薄,咬落超爽口,份量都唔少。四人食都夠。有一位朋友好怕食刺身,俾我哋鼓勵下都食咗,佢話刺身好鮮甜,一點都唔腥,所以最後都食左幾件。見象拔蚌刺身都幾新鮮,所以我哋都加咗個刺身拼盤。刺身拼盤好平,$298咋。但係都有六款刺身, 一樣係新鮮。店員同我哋講原來食象拔蚌刺身,仲會送個湯底。真係好抵。我哋揀咗蕃茄薯仔濃湯鍋,之後加咗一啲火鍋料打邊爐。烏冬好食,分量多多。另外仲叫咗自家製韭菜餃同鳳城水餃。大大粒,入面餡料味道好足夠。火鍋料都好新鮮,而家仲有全單七折,所以我哋叫左好多野食,食到飽飽捧住個肚返屋企
高級中日食品,平民價錢

店員同我哋講原來食象拔蚌刺身,仲會送個湯底。真係好抵。