2023-09-26
臨近中秋節,公司老細話請我地同事食飯慰勞下大家,老細真係好,帶我地黎間高級中菜館食飯,仲要book左間房😍老細請就梗係佢點菜花彫無錫醬烤肉腩排,佢既肉質鮮嫩,又帶肥美既感覺,帶有肉汁再加埋佢個醬好惹味,正呀😛摩利菌上湯焗乳龍蝦,佢個龍蝦好新鮮,肉質彈牙,加埋啖上湯更有鮮味,細細隻既乳龍蝦真係第一次食,試完好有喜感😄鮑汁家鄉炆釀豆腐,黎左d肉類就叫番個蔬菜類既餸,個豆腐好滑,外面脆脆地幾有口感,鮑汁個味夠濃,夾埋一齊就好好食👍🏻白靈菇魚湯浸涼瓜粉絲星斑球,呢個餸既魚湯好有鮮味,仲有涼瓜同粉絲加埋吸左個魚湯味食落更佳,星斑魚肉都一樣係咁新鮮花彫芙蓉蒸星斑球,我地都好鐘意食魚,呢個蒸既星斑球同樣新鮮,魚肉嫩滑,正呀鮮蟹鉗高湯百花環,呢個蟹鉗勁大隻,上面有小小魚子醬加埋,賣相同味道都非常好,一口咬落去又啖啖肉,好滿足既感覺脆香貴妃雞,呢隻雞整得好香,皮脆肉嫩,雞肉幾滑,要趁熱食先感受到最好既一面杏汁芝麻湯圓,臨尾用一個糖水結束,呢個湯圓皮唔會好厚,食落好煙韌,杏汁又夠甜,食完岩岩好
老細請就梗係佢點菜