2021-04-20 1390 瀏覽
認識你真好經過我仔仔的陪月姨姨好介紹好榮幸食到鼎爺私房菜👨‍🍳因為佢係會員,所以預約到午餐位,吾駛等一位原價$488,六折優惠價$298(另加一)如晚餐要1千元的,我還是唔捨得🙊我陪月姨姨好友善,之前我們常去美食博覽又待我和仔仔這麽好,今次我媽媽和仔仔食到鼎爺私房菜,我吔前幾天已經好興奮我們一桌四人,一起分享食不同嘅菜式你知我師奶仔經常睇電視劇集見到鼎爺廚藝了得,其實真係好想試下鼎爺做老闆開的餐廳,應該會好有期望!高級裝修,加上直落玻璃望住銅鑼灣高樓景色,感覺不錯。我好鍾意食佢4款精緻點心🌟鮮蝦菜苗餃〉不用多咬,也食到蔬菜和蝦膠的嫩滑口感,好清新!🌟白玉兔仔餃〉晶瑩剔透嘅白兔仔,蝦好有鮮味。🌟家鄉鹹水角〉外型好似蘿蔔,我未食過,阿仔已經全食曬了😭。🌟鵪鶉蛋燒賣〉,這款傳統點心,皮薄,新鮮豬肉好彈牙,好味道沒有分給仔仔食。🌟薑汁炒芥蘭、🌟荷葉飯和🌟皮蛋瘦肉粥也不錯,但我認為最吸引的還是🌟紅酒腰豆燜牛尾,紅酒香甜而芳香四溢,能夠把牛尾炆得這麼軟腍,又有少少牛肉的應有咀嚼口感,我連伴菜的腰豆也吃不少。🌟惹味椒鹽骨弄得好脆口乾身,我唯一嫌棄是排骨太瘦了,我較鍾意食肥身排骨🐷。而我仔仔好鍾意飲🌟
認識你真好
經過我仔仔的陪月姨姨好介紹
好榮幸食到鼎爺私房菜👨‍🍳

因為佢係會員,所以預約到午餐位,吾駛等
一位原價$488,六折優惠價$298(另加一)
如晚餐要1千元的,我還是唔捨得🙊
我陪月姨姨好友善,之前我們常去美食博覽
又待我和仔仔這麽好,今次我媽媽和仔仔
食到鼎爺私房菜,我吔前幾天已經好興奮
我們一桌四人,一起分享食不同嘅菜式

你知我師奶仔經常睇電視劇集
見到鼎爺廚藝了得,其實真係好想試下
鼎爺做老闆開的餐廳,應該會好有期望!
高級裝修,加上直落玻璃望住銅鑼灣高樓景色,感覺不錯。

我好鍾意食佢4款精緻點心
🌟白玉兔仔餃〉晶瑩剔透嘅白兔仔,蝦好有鮮味。
🌟家鄉鹹水角〉外型好似蘿蔔,我未食過,阿仔已經全食曬了😭。

而我仔仔好鍾意飲🌟粉葛鯪魚赤小豆湯,他把我那份都飲掉了🥺,餐館主張不加雞粉和味精的,湯水濃郁和鮮甜嘅程度,就好似我媽咪煲的愛心靚湯😍,我媽煲湯好叻,無人能及!

最後一道是核桃蛋白甜品,令人一試難忘,我本身唔鍾意食核桃的,估不到核桃配上幼滑嘅蛋白又是一種絕配,真正的核桃香味而且無顆粒,佢甜品水準真不錯,滑不留口,好滋潤,又能改善皮膚乾燥的糖水

總括而言,中菜水準係吾錯,我都食得好飽,每一道菜我都覺得廚師花了很多功夫和時間,所以好值得一試。
2021-04-14