2019-05-28 57 瀏覽
高級享受的日本放題😋朋友最愛放題, 所以生日特意食放題慶祝。由於一早book左台,所以不用等。餐廳裝修模仿日本神舍的設計,門口有個鳥居跟許願木牌,頗具特色。入到入面同一般既日式放題唔一樣,座位寬敞舒適。桌上已有一本厚厚的點菜薄, 厚到嚇到我們,證明食品種類繁多。有刺身丶壽司丶卷物/手卷丶小食丶炸物丶主食丶鍋物丶一品料理丶爐端燒丶飲品。第一Round當然一試刺身!我們點了呑拿魚丶三文魚丶甜蝦 丶赤貝丶象拔蚌丶 希靈魚丶 鯛魚丶松葉蟹棒 丶蠑螺丶帶子丶北寄貝。 平時嗌刺身,都會一大架船嚟,但呢道唔花巧,用隻碗嚟上!各款刺身新鮮,特別 三文魚好厚身,甜蝦都好新鮮,帶子肉身極富彈性,北寄貝肉質肥美及爽脆, 口感極佳!我個人尤其喜愛厚身帶子丶爽口的象拔蚌和蠑螺。壽司嘅種類都唔少,壽司飯好細,可以試多幾款,其中鰻魚壽司海膽壽司🍣最好味。壽司送到上嚟都係暖既,明明係即叫即整。串燒款式好豐富好吸引,雞腎、雞軟骨絕對係要瘋狂食多兩串,仲有燒菠蘿、雞翼等等,黑椒豚肉串丶 一口牛丶 芝士焗虎蝦丶 芝士焗蠔丶金菇牛肉卷丶 汁燒牛肋骨,各款燒得剛好。炸物有墨魚餅丶炸蝦餅丶吉列炸蠔丶 榴槤球丶海蝦丶松葉蟹棒。 炸
高級享受的日本放題😋

刺身壽司丶卷物/手卷丶小食丶炸物丶主食丶鍋物丶一品料理丶爐端燒丶飲品。

我個人尤其喜愛厚身帶子丶爽口的象拔蚌和蠑螺。

炸物有墨魚餅丶炸蝦餅丶吉列炸蠔丶 榴槤球丶海蝦丶松葉蟹棒。 炸物鬆脆, 全部都即炸,炸得一點都不油膩。

鍋物方面我哋叫咗牛肉壽喜燒,味道一般。

總括來說,食物種類多, 可盡情點自己喜愛的食物,而且價錢好公道。每位加一都只是2百中,值得一試。
2019-05-23
  • 刺身