身邊有一班對食超高要求嘅朋友s,所以要揀到一間佢地覺得好食嘅餐廳真係難到嘔!但咁難嘅事我都辦到了!首先呢度裝潢古色古香,從餐桌餐椅到餐具都好中國傳統Style,我最喜歡係個爐!因為人多,我地可以叫2個湯底,分別係冬瓜花膠雞翅湯 $298同埋冬瓜荷葉海鮮湯 $268第一次食D咁高質嘅火鍋,見到冬瓜花膠雞翅湯上面咁多翅咁多料真係嚇左一跳~~咁多雞肉,真係熬幾耐依然會好甜!滾左之後店員會提醒我地先飲湯再淥~~的確湯底好滋潤好補但一D都唔油!至於海鮮湯裡面有大大隻蟹,加埋冬瓜,令湯底好鮮甜,淥肉類剛剛好~~~因為湯底已經好華麗,所以食物方面我地都唔係叫左好多,要提提大家呢度D牛肉好好味而且份量多,好抵食~好似本地手切肥牛油脂均勻,入口感受到豐富牛味追求口感的話可以食手切牛頸脊淥一淥已經食得,佢無咁肥又彈牙,牛味都幾重呢度蔬菜都幾多選擇,最驚喜係見到又大片又厚嘅萵筍,好少地方有呢個菜,放落雞翅湯度完全索曬湯嘅精華,同時有萵筍爽脆口感,可以解膩~朋友們都笑我點午餐肉,但上台之時大家都舉起手機,因為佢擺盤好精美!午餐肉都去到呢個程度,不得不佩服,當然午餐肉都好高質,唔會兩秒散曬都唔會太咸,就算被歧視

冬瓜荷葉海鮮湯

好似本地手切肥牛油脂均勻,入口感受到豐富牛味

手切牛頸脊

朋友們都笑我點午餐肉,但上台之時大家都舉起手機,因為佢擺盤好精美!午餐肉都去到呢個程度,不得不佩服,當然午餐肉都好高質,唔會兩秒散曬都唔會太咸,就算被歧視都一定要鼓起勇氣叫呀
午餐肉

想再飽肚D不妨叫個紅薯粉,份量多之餘好爽好彈牙又唔會好快滯,另外響鈴都係必食之選,新鮮炸所以少油特別脆!!
紅薯粉

PS:店員服務非常好又會關心你淥食物狀況,係平均分好高的火鍋店,好適合招待外國朋友或長輩黎!!
冬瓜荷葉海鮮湯
手切牛頸脊