2016-09-22
某一日係facebook見到呢間新開甜品店。大賣卓頭甜品,最令我心動既係 * 榴槤芝士粟米 * !!! 於是約埋我班甜品怪同事陪我去試下。去到見到--滿記甜品--呢四個字先知,原來呢間咁新潮光鮮,仲要有英文名"Honeymoon dessert De Avenue"即係滿記店鋪位置方便,就係hysan既3/F,一上電梯就見到。座位可選在店內或店外。我地點左三款粟米同埋一份egg benedict. *榴槤芝士粟米*我就係為左佢而黎~~~榴槤配上芝士,甜甜地又帶d咸味,幾得意。重點係有鮮榴槤肉混埋落芝士,撈埋粟米,口感十足。*朱古力棉花塘烤粟米*嘩 單單係外表都感覺到佢幾漏果然,真係好甜好漏 哈哈。味道是ok的,影相亦一流,幾個人share一人幾啖還可以,兩個人就真係唔好試。*傳統墨西哥烤粟米*呢個咸味粟米好香口,表面既香料少少辣,好有墨西哥風味讚**Egg Benedict*係咁多款食物我最欣賞的。呢度既egg benedict底下唔係用包,而係用waffle. 感覺新鮮特別,原來好match. Waffle香脆可口,雞蛋亦保留到豐富蛋汁。兩者混埋一齊食又香又滑,正仲有side dis
我就係為左佢而黎~~~榴槤配上芝士,甜甜地又帶d咸味,幾得意。重點係有鮮榴槤肉混埋落芝士,撈埋粟米,口感十足。 *朱古力棉花塘烤粟米*
嘩 單單係外表都感覺到佢幾漏果然,真係好甜好漏 哈哈。味道是ok的,影相亦一流,幾個人share一人幾啖還可以,兩個人就真係唔好試。 *傳統墨西哥烤粟米*
呢個咸味粟米好香口,表面既香料少少辣,好有墨西哥風味讚* *Egg Benedict*
係咁多款食物我最欣賞的。呢度既egg benedict底下唔係用包,而係用waffle. 感覺新鮮特別,原來好match. Waffle香脆可口,雞蛋亦保留到豐富蛋汁。兩者混埋一齊食又香又滑,正仲有side dish既火箭菜沙律都係賞心悦目的 *冰粒杏仁咖啡*
喜歡飲杏霜既朋友一定一定要試。杏仁味好重,混入咖啡冰粒又香又滑。好好味重點係個賣相夠靚,又可以相機食先!嘩哈哈。 * 紅菜頭 蘋果 青檸 西芹汁*
店員極力推介,我盡管試試。起初擔心紅菜頭有腥味,點知原來加左青檸會冇左腥味,仲有好清新既感覺!酸酸甜甜 開胃之選
當日正正係iphone7攞機之日,樓下就係apple store. 突然傳來一陣尖叫 歡呼聲。。原來係Apple開門笑死我地。。唔知以為除夕倒數。係喎,我都訂左部iphone 7喎,幾時有得攞?