2023-06-15
在尖沙咀中間道15號,老婆搵到有一家日式燒肉店同我慶祝父親節。裡面裝修舒適簡約為主, D位都幾寬落! 首先叫個前菜<烤和牛肩他他凱撒沙律>($138)。以烤和牛肩做沙律真係夠派頭,搭配新鮮沙律菜同精心調配醬汁,更是讓人垂涎欲滴。我地呢D魚生愛好者梗係要叫返個<季節刺身盛合>($598)。赤蝦, 拖羅, 鯛魚, 鱆紅仲有深海池魚,全部都能表現出其獨特的海洋風味和口感。加上細心的擺盤,真係絕對唔馬虎!小食通常我地都會叫雞翼(純個人喜好)。這份<香辣雞翼>少少辣多多脆,都好野味。另一道要絕對品嚐的菜式是<特選和牛盛合>($558)。這份盛合有和牛牛肋條, 臂肉, 和牛肉眼, 三角腹肉同牛冧, 5種不同部位的和牛肉,每種都帶有不同的風味和口感! 而且肉質鮮嫩多汁, 帶比你另一種享受!除了和牛外, 我地仲加左鹿兒島雞芯, 阿波尾雞頸同大大隻扇貝!本身都OK飽, 不過聽講呢度個<和牛煲仔飯>($298)出名,食埋佢又何妨! 米飯松軟,加上和牛肉香氣四溢的湯汁,直接進入口中後,美味的感覺又真係讓人停不下來。今次真心飽喇!
今次真心飽喇! 食埋雪糕走人! 除了美食,這裡的服務也是十分殷勤, 適合情侶約會或是和好友聚餐,這裡都是不錯的選擇!