2023-10-26
一講到九龍城應該都會諗起好多泰國菜🇹🇭但意外地發現都有日本居酒屋隱藏係到 🏮環境裝修都日系風、舒適氣氛店員服務態度好好 😝🌟燒翠玉瓜串 💰$22鎖住左水份,燒完仲保持到水份、唔乾柴 😌🌟蘆荀豚肉卷串 💰$42呢到選用既蘆荀比一般食到既粗壯大條多🤣蘆荀鮮甜多水份 😌 加上包住薄薄豚肉,油脂滲落蘆荀好味 😌🌟燒牛舌芯 💰$68食落好juicy 🥹 口感唔靭反而好軟熟 🤣燒得又香加埋黃芥辣更加惹可以加些小清新檸檬汁🍋🌟雜錦魚生沙律 💰$98超足料‼️切角魚生偏多、都係鮮甜新魚 🐟沙律菜底加左些小醋撈成偏開胃 🤤🥗🌟鰻魚炒飯 💰$138粒粒飯炒得好分明 🤣 仲要好大份又熱辣辣咁上枱 ☺️個人比較唔好饅魚但食落都唔覺得係各而仲更加開胃🤤🌟秋刀魚刺身 💰$288視覺效果就比個秋刀魚頭擺盤吸引住 🤩之後魚身用好細膩刀功切成 👀而且非常新鮮、魚油香好突出 🐟食落後勁有些小回甘味道 🤨肉質滑嫩無得輸 😍😍指數:🐻🐻🐻🐻/4粒泫居酒屋 (九龍城)📍地址:九龍城太子道西426號地舖☎️ 電話:22561633#香港美食#九龍美食 #九龍城美食 ##啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食
但意外地發現都有日本居酒屋隱藏係到 🏮
環境裝修都日系風、舒適氣氛
店員服務態度好好 😝
🌟燒翠玉瓜串 💰$22
鎖住左水份,燒完仲保持到水份、唔乾柴 😌
🌟蘆荀豚肉卷串 💰$42
呢到選用既蘆荀比一般食到既粗壯大條多🤣
蘆荀鮮甜多水份 😌
加上包住薄薄豚肉,油脂滲落蘆荀好味 😌
🌟燒牛舌芯 💰$68
食落好juicy 🥹 口感唔靭反而好軟熟 🤣
燒得又香加埋黃芥辣更加惹
可以加些小清新檸檬汁🍋
🌟雜錦魚生沙律 💰$98
超足料‼️切角魚生偏多、都係鮮甜新魚 🐟
沙律菜底加左些小醋撈成偏開胃 🤤🥗
各而仲更加開胃🤤
🌟秋刀魚刺身 💰$288
視覺效果就比個秋刀魚頭擺盤吸引住 🤩
之後魚身用好細膩刀功切成 👀
而且非常新鮮、魚油香好突出 🐟
食落後勁有些小回甘味道 🤨
肉質滑嫩無得輸 😍😍
指數:🐻🐻🐻🐻/4粒
泫居酒屋 (九龍城)
📍地址:九龍城太子道西426號地舖
☎️ 電話:22561633
#香港美食#九龍美食 #九龍城美食 ##啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先#香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊 #日本菜
#壽司 #刺身 #串燒 #居酒屋 #端爐燒
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #Japanstyle
#bearbeareat
#bearbeareat九龍城