2020-11-11
一直都聽聞呢間餐廳好高級,今日終於有幸過嚟試下餐廳職員和客人大部份都是外籍人士,由於當日係星期四中午飯時間,特別多在附近銀行大公司上班的西裝友過嚟食飯!今次試吓lunch tasting menu $780/位職員問我哋想飲咩,因為套餐唔包嘢飲,所以我哋叫咗煎茶,每位都要$50 呢間餐廳上菜特別快,好快就已經有得食前菜就蕃茄沙律都幾清新,蝦天婦羅🍤味道唔錯,少少份量已經夠,wagyu tartare 份量都幾多,配埋薯片食就完美食到我哋舔舔脷!然後到左柚子鱈魚刺身,味道一啲都唔腥好清新!之後食咗個配菜叫朝鮮薊artichoke,燒得幾燶,唔係好啱我口味 開始飽飽地,然後到咗麻香燒汁燒牛柳,好易入口,鍾意食牛嘅人一定要試吓!,然後到咗刺身壽司拼盤,擺設超級靚,好有意境,仲有兩個生蠔🦪,食到呢個位,其實已經八成飽好滿足!食到差唔多45分鐘,職員話要安排我哋轉位,因為佢哋有一台八個人要一齊食飯,所以就安排咗我哋去7樓,環境比較暗,前面有個好靚嘅吧枱,樓上環境比較chill,啱晒晚飯時間飲嘢!最後食埋個甜品🍮pudding 和香蕉蛋糕,估唔到有兩款選擇!整體來講,我都很喜歡這個餐廳嘅環境氣氛!
今次試吓lunch tasting menu $780/位
然後到咗刺身壽司拼盤,擺設超級靚,好有意境,仲有兩個生蠔🦪,食到呢個位,其實已經八成飽好滿足!食到差唔多45分鐘,職員話要安排我哋轉位,因為佢哋有一台八個人要一齊食飯,所以就安排咗我哋去7樓,環境比較暗,前面有個好靚嘅吧枱,樓上環境比較chill,啱晒晚飯時間飲嘢!最後食埋個甜品🍮pudding 和香蕉蛋糕,估唔到有兩款選擇!整體來講,我都很喜歡這個餐廳嘅環境氣氛!不過建議大家如果想試tasting Menu,一定要餓住過來如果唔係,到咗後段時間都食唔落!