2019-11-13
今日同朋友去咗海港城一間松露主題嘅餐廳松藝館,環境好好,睇住海景食飯超舒服。有set dinner 同a la carte,我同朋友唔算太餓就叫左a la carte。未食主菜,先送上麵包,除左麵包熱烘烘,連碟也是熱的,有誠意,有牛油、cream、橄欖油同醋,三款不同的包,牛角包好吃。L’Artisan 特色薄餅$178,Pizza係薄身,餅底超脆,有芝士、番茄醬、ham同埋松露,薄餅配好香既芝士一流,好多小片松露,不算平時那些重氣油味的松露。寬條麵香蒜片白酒汁松露$228,蜆份量好多,大大隻,寬條麵煙韌,加了黑椒更美味,在寬條麵底下,汁有偏多油。焗千層薯餅芝士松露$68,一層層的薯仔片,好出色的焗千層薯餅,芝士在面焗成金黃,再配上微酸的焗薯醬,一讚。香草炒蘑菇$48,炒磨菇就正正常常,不過不失!
香草炒蘑菇$48,炒磨菇就正正常常,不過不失!