2010-09-05
星期日無野做,同好友CEO唱完k lunch醒起呢度附近有間froyo店食評不錯就過黎一試啊!行開尖東應該唔難見到呢間froyo店,大大隻發光天使牛牛係門口好易認呢~而且造型咁可愛,女生們好難有抵抗力唔入去試試呢~oreo碎+blueberry+granola frozen yogurt見呢度除左原味乳酪,仲有芒果味乳酪.兩樣都想試貪吃的我就揀左兩溝喇同Crumbs一樣toppings同yogurt係一層一層梅花間竹咁加落去,大大杯兩個人食份量剛剛好.toppings落得重手絕不欺場~granola脆脆入面有提子乾,甜甜的,再加上oreo碎真的與yogurt很配呢,好好味~blueberry大大粒很新鮮,總覺得加d生果會健康一點點,無咁易肥吧(雖然有點自欺欺人...)而乳酪奶味十.分.重!芒果味濃得狠完全蓋晒原味,令我諗起讀書個時經常去食既阿波羅乳酪(好似仲未執的對不對..?)阿波羅乳酪都係兩溝,不過味道呢度就高幾班喇~menu都算多選擇,店員有禮貌,見我地左諗右諗唔知點好時都主動介紹咩topping好味,抵讚!我地本來都想坐係度慢慢食,但見呢度鋪頭細細冷氣幾大,而在座有pair情侶含
我地本來都想坐係度慢慢食,但見呢度鋪頭細細冷氣幾大,而在座有pair情侶含情默默旁若無人互偎乳酪,睇到我心都寒埋,都係速逃出面曬下太陽邊行邊食好了~