2022-12-25 120 瀏覽
上星期帶媽媽去食好嘢,梗係要帶佢嚟呢間咁出名嘅私房菜,喺21樓咁高,仲可以欣賞到好靚嘅景色🥰🥰服務態度都好好,成間餐廳好大,有包廂,仲開埋暖風機俾我哋👌😆值得一讚我哋揀咗一個醉雞湯底,湯底入面有紅棗杞子,淮山等等嘅配料,等水滾咗之後就可以將醉雞擺入去, 65分鐘左右,醉雞口感滑捋捋,非常之新鮮,仲有醃製咗,香濃嘅酒味,令我覺得好養生手打四寶丸聽講係好出名,因為全部都係手打,仲有唔同款有牛丸、太子墨魚丸、蝦丸、菜豬肉丸。我自己就最鍾意牛丸同埋蝦丸,因為好彈牙,口感同平時喺出面餐廳食嘅完全唔同牛小排排到咁靚嘅牛小扒真係忍唔住要影多幾張相,只需要10秒左右就可以食,而且牛味非常之突出,牛肉爽口,食過返尋味水餃有兩三種唔同嘅水餃,入面配料有豬肉菜水餃、蝦肉水餃等等,因為手捏嘅原因,皮薄、烚熟咗之後晶瑩通透黃金腐皮卷超級鍾意食,因為有鹹蛋黃喺上面,只要11殺就可以食到鹹蛋黃嘅味、而且就算擺咗落水都唔會飄走晒啲鹹蛋黃😆👍🏻蔬菜估唔到蔬菜都有咁多款,有生菜、白菜、娃娃菜等等,望落去應該有四至五款,同埋已經切好晒,排位排得靚靚咁樣,真係好有誠意滷味有雞翼、雞腎等等嘅滷味,打完邊爐之後食吓呢啲小食,都幾

手打四寶丸

牛小排

水餃

黃金腐皮卷

蔬菜

滷味
有雞翼、雞腎等等嘅滷味,打完邊爐之後食吓呢啲小食,都幾唔錯

百香果飲品
店舖入邊好出名嘅一杯嘢飲,超級好人,因為我嗰日好鍾意百香果,加上佢個百香果味好濃郁,值得一試

星空梳打
蝶豆花配梳打水,加檸檬變成紫色,齋影相都覺得好靚

整體嚟講呢一間私房菜真係好高質素,環境又靚打服務態度好多嘢食又好食,下次一定會再去星空梳打
蝶豆花配梳打水