2017-10-19 1424 瀏覽
今日又和同事出街 Happy Lunch。想飲茶食點心就要訂酒樓位?唔一定嘅。。。今次我地就選擇左去♡正斗粥麵專家♡。我預早在Apps遙距取票,節省輪候入座嘅時間,真係好方便!我地四人被安排坐一張五人圓枱,非常之闊落!以我所見,全場沒有搭枱,枱面比較高,並沒有枱布,佈局似高級茶餐廳 ( I F C 地段嘛!裝修唔會差啦!)。我地叫在四樣野食 :♡瑤柱真料裹蒸粽♡ ♡銀芽肉絲炒麵♡○蝦餃○ ☆羅漢齋春卷☆他們的上菜速度快得驚人可能這就是 傳統酒樓 和 高級茶記 (分別)?傳統酒樓未必有裹蒸粽食?但這裡就有得食,仲好好味㖭噃!如其名有大大粒瑤柱,鹹蛋黃,蓮子,五香肉🐷,冬茹等等,非常之足料呀!味道較清,適合不同口味去自由添加豉油來吃。話明粥麵專家,佢係麵真係零捨好食兼且與別不同脆靚麵質配上合味道嘅肉絲芽菜 Very Good 美味。蝦餃入面嘅配料只得少量蝦肉,細隻,味道極之平凡,索價42元一籠,真係覺得佢地有點玩野囉!羅漢齋春卷,大小正常,味道正常,不過不失。補充 : 這裡六元一位茶,係咪好便宜呢?但只有一款茶供應。像我喝茶不講究,只求吃炒粉麵飯粥點心等等,這裡都是一個好選擇。
今日又和同事出街 Happy Lunch
。想飲茶食點心就要訂酒樓位?唔一定嘅

)。

我地叫在四樣野食 :

♡瑤柱真料裹蒸粽♡ ♡銀芽肉絲炒麵♡
○蝦餃○ ☆羅漢齋春卷☆

他們的上菜速度快得驚人

可能這就是 傳統酒樓 和 高級茶記 (分別)?

傳統酒樓未必有裹蒸粽食?但這裡就有得食,仲好好味㖭噃!
如其名有大大粒瑤柱,鹹蛋黃,蓮子,五香肉🐷,冬茹等等
,非常之足料呀!
味道較清,適合不同口味去自由添加豉油來吃。

話明粥麵專家,佢係麵真係零捨好食兼且與別不同
脆靚麵質配上合味道嘅肉絲芽菜 Very Good 美味。

羅漢齋春卷,大小正常,味道正常,不過不失。

補充 :

2017-10-19
5 分鐘 (堂食)
  • 銀芽肉絲炒麵
  • 瑤柱真料裹蒸粽