2023-06-15 332 瀏覽
母親節同左阿媽去食佢最鍾意食嘅中菜,因為我哋都係住喺新界區,所以就揀咗呢間比較人細嘅,環境幽雅舒服,又唔會話太多人流嘅中菜廳度食晚飯🥰脆皮燒腩仔平時出邊嘅燒腩仔都係會比較細size,而且肥肉會多啲,但係呢間中菜廳嘅脆皮燒腩仔唔止皮脆,每一舊肉嘅肥瘦都啱啱好,入口軟林林,亦都唔會燒到好乾身芝士焗澳洲龍蝦伊麵阿媽最鍾意食嘅龍蝦伊麵就梗係走唔甩啦😊以為同出邊一般茶樓食嘅龍蝦伊麵一樣,但係估佢唔到竟然係錫紙直接上枱,即係話直接焗好之後就即刻上枱,唔會過碟,所以上到枱嘅時候都仲係熱辣辣,保溫亦都好好,令到唔使食得太快嘅時候,龍蝦肉同麵條都係溫暖嘅花菇紅燒豆腐呢個菜式嘅豆腐真係可以做到主角,因為份量都多過配菜,以前記得食開呢個菜嘅時候,配菜仲多過豆腐,而且呢間中菜廳嘅呢一款豆腐又真係好好味,好嫩滑馳名燒汁牛肋骨勁欣賞佢呢個牛肋肉質唔會太難咬,入口都好易咬爛,屬於比較林身嘅肉質,勁啱老人家食,味道亦都相當不錯,每一舊牛肋肉都掛滿燒汁生果拼盤最後店員為我哋送上生果拼盤,有西瓜同哈密瓜,食得出好新鮮之餘,而且都好多汁又夠甜,誠意推介呢間中菜廳

脆皮燒腩仔

芝士焗澳洲龍蝦伊麵

花菇紅燒豆腐

馳名燒汁牛肋骨

生果拼盤
2023-06-01
10 分鐘 (堂食)