2019-03-10
池記都算係老字號,都幾岀名。晚飯時間都要排20分鐘左右我地叫左:炸鯪魚球: 最好食係呢個,一碟有四粒。成粒都好扎實,好足料,唔會好多粉果種,真係啖啖肉。外面炸得脆脆地,但唔會燶。外脆內軟 加啲醬 會仲好食。蘿蔔牛筋腩菜飯: 肉既份量好多,蘿蔔炆得好透,好淋好入味。牛筋唔算多,但牛腩好足,雖然淋,但都有得咬果種 唔係一般既淋。都係好入味,送飯好好食。連菜飯一齊食 有菜中和左肉既肥膩感,當然啲牛腩唔係肥,大概係3分1肥 3分2瘦,肥瘦適中。豬軟骨雲吞麵: 雲吞麵係池記既招牌,所以黎呢到一定要食雲吞!每粒雲吞裡面都有大大既蝦仁,雲吞唔算好大粒,但好飽滿,好料足!每一粒都皮薄餡靚!仲有三四舊豬軟骨,大大件,豬軟骨每一啖都有醬油味,好入味,小小咸。同麵一齊食,令到麵既鹼水味退去,中和肉既咸味,成件事好完美。上湯芥蘭: 就係水灼芥蘭,幾乎無鹽,食左其他咁多味道既野食,清清地咁幾好。
晚飯時間都要排20分鐘左右
我地叫左: