2023-11-28
經KKday book 398/2 嘅tea sets~有近窗邊嘅枱,環境舒適呢期嘅tea set除咗fix 嘅鹹食同撻之外,可以自選2件蛋糕同2杯嘢飲首先嘢飲方面分別嗌咗一壺茶同埋一杯mocha, 茶係玫瑰紅茶,好大壺,茶味都足。 mocha 嘅杯係另一間cafe Milani,唔知係唔係聯名合作,但係拉花失敗,奶泡打得太耐,咖啡味唔夠濃,比咖啡更推薦飲茶,另外佢都可以揀起泡酒。鹹食嘅話,主要有兩款,有龍蝦迷你牛角包同埋帶子魚子醬迷你撻。牛角包都算酥脆,撻皮牛油味都重,正常發撻。另外佢都有六款唔同嘅迷你撻,開心果味唔係好濃,朱古力味最好食。最後可以自選兩款蛋糕,我哋揀咗一款係鮮果千層酥,佢酥皮好脆,而且啲cream唔係好膩,幾好食。另一款就係朱古力蛋糕,朱古力味都好濃,蛋糕鬆軟。整體嚟講,蛋糕幾好食,其他普通不過當係同朋友一齊傾偈hightea嘅時間都係唔錯嘅選擇
有近窗邊嘅枱,環境舒適
另一款就係朱古力蛋糕,朱古力味都好濃,蛋糕鬆軟。