2017-10-18 180 瀏覽
好開心見到香港愈來愈多小型cafe,岩晒我地放假可以真正地慢活一下。觀塘這一區真的有好多cafe,而且大部分都開在工廈裡。一早就約定朋友要黎哩間cafe,見到好多bloggers 都有推介,而且上網見到店內的裝飾都好有特色。我們晚上7點多來到,已經有好多食客在用餐,店員安排一張2人枱的給我們。我地張枱好近霓紅燈打卡位,好靚呀!等左10分鐘左右就有野食喇!哩個雞翼辣辣地好滋味,點埋自家製的醬汁好味道。雞翼炸得香脆而唔乾身,仲要隻隻都咁大。哩個蕃茄肥牛烏冬大大鍋$62蚊好抵食,蕃茄湯濃,烏冬好滑,吸晒d湯超正,仲有最愛既肥牛同菇。哩碟三文魚扒賣相好靚呀!最特別之處係用左燈醬,甜甜的和三文魚意外地夾,三文魚煎得香脆。朋友叫左杯凍士多啤梨朱古力。都幾大杯,飲左啖飲到香濃既朱古力和士多啤梨蓉,唔會過甜岩岩好!今晚黎既其中一原因就係想試下哩度既pancake。哩碟檸檬pancake 好可愛,碟子都好靚。我喜歡加入楓葉糖漿一齊食。軟軟的pancake 好食呀,覺得檸檬味好特別!

我地張枱好近霓紅燈打卡位,好靚呀!
水牛城雞翼
蕃茄湯肥牛烏冬鍋