2020-03-18
太耐無黎北角, 先發現北角碼頭附近有唔少新既食肆, 今日比呢間集裝修懷舊、Rock、寧靜於一身既coffee shop高興吸引左!! 餐廳以霓虹燈作招牌, 令人聯想起不遠處既新光戲院, 牆壁上亦有一幅富有舊北角特色既畫, 環境正到不得了食物方面亦有唔少選擇, 有日式烏冬、天婦羅、西式意、Steak、all day breskfast, 朋友笑說應該日日黎食要成2個月先可以試哂佢D餐~~今次我叫左超抵食既$86既”澳洲肉眼扒+意粉”, 同埋蕃茄味超濃郁既”蕃茄湯吉烈豬扒烏冬鍋”, 吉烈豬扒炸得岩岩好, 唔油膩又脆口, 推介推介!Ps. 不過遲D附近私樓入住後應該會更爆場, 想試要快手了hehhe