2022-08-21 640 瀏覽
📌熾工房📍西環高街111號地舖☎️28660080★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*不嬲都好鍾意西環一帶,俾人一種好悠閒寧靜嘅感覺。老區嘅味道好有舊香港情懷。呢日捐窿捐罅行咗上去高街,仲撞手神入咗間小店食炸雞添。餐廳周圍好幽靜,店舖入面環境好濶落,樓底極高,大大幅落地玻璃空間感十足,牆上有色彩鮮艷嘅璧畫,感覺活力年青。餐廳有八款套餐:炸雞、烤雞、漢堡、雞翼、意粉、飯、熱狗、沙律。基本上包含晒所有快餐嘅選擇。我同朋友都係鍾意香口嘢嘅人,嗌炸嘢走唔甩。💫滋味脆雞套餐($66)連薯條及汽水有兩件炸雞,即叫即炸熱辣辣,外皮香脆,入面嘅雞肉好嫩滑唔嚡,配埋個土拉差醬好夠辣。跟餐配粗薯條分量都幾多,新鮮炸起唔係淋果啲。💫滋味雞翼套餐($64)配汽水·另升級蘑菇飯有十隻單骨雞翼好好「lun」好易食,雞皮炸到脆卜卜之餘,外皮下嘅雞肉醃得好入味,好juicy 唔會乾,配埋個BBQ 醬,雞翼控一定覺得好滿足。加咗$5 升級轉咗個人氣蘑菇飯。白飯上淋上好creamy 好綿帶香草味嘅忌廉汁,味道香濃,菇味突出,趁熱撈飯真係正!我鐘意呢個飯無咗
📌熾工房
📍西環高街111號地舖
☎️28660080

💫滋味脆雞套餐($66)連薯條及汽水
滋味脆雞套餐

💫滋味雞翼套餐($64)配汽水·另升級蘑菇飯
有十隻單骨雞翼好好「lun」好易食,雞皮炸到脆卜卜之餘,外皮下嘅雞肉醃得好入味,好juicy 唔會乾,配埋個BBQ 醬,雞翼控一定覺得好滿足。加咗$5 升級轉咗個人氣蘑菇飯。白飯上淋上好creamy 好綿帶香草味嘅忌廉汁,味道香濃,菇味突出,趁熱撈飯真係正!我鐘意呢個飯無咗K記多餘嘅黑椒味,好食!
滋味雞翼套餐

💫洋蔥圈($24)
除咗跟餐嘅薯條,我地仲嗌咗洋蔥圈,一份6件。洋蔥圈炸到外脆內軟,入面嘅洋蔥帶甜味。
洋蔥圈

怕食完成手油淋淋咩?小店有提供即棄手套同埋有洗手盤俾食客洗手,有少潔癖嘅我覺得好窩心。

小店鄰近港大,仲有85折優惠offer俾學生添。整體黎講,小店俾大家一個連鎖快餐店以外嘅選擇。

單骨雞翼
蘑菇飯