2021-12-07
今日同屋企人黎銅鑼灣食聖誕大餐😋叫左個聖誕套餐食🎅🏻呢間餐廳超打卡able食物質素又好 真係好啱慶祝節日呀🥰套餐嘅頭盤係招牌嘅mystery abalone鮑魚煮好之後經過冷藏所以食起上黎好爽身同煙un 🥰配左個甜甜地嘅醬另外仲有個紅酒汁 食落甜甜地鹹鹹地咁 個味道好balance😋呢個starter會配一杯sparking white wine🥂呢杯白酒唔會好strong、比較偏甜,好適合女仔飲😚Welcoming drink 同時仲上左一杯佢地自創嘅mocktail😌入面有接骨木花、ginger ale同ginger beer🌸未飲已經聞到好香啦😍飲落仲好甜添餐湯係一個黑松露菌湯上碟嘅時候係分開湯同料上架🥰好靚呀 打卡啱晒😋主菜我地就叫左個羊扒係澳洲羊扒黎嘅🐐冇乜騷味,會比較易入口同甜身😋配返個濃縮紅酒汁~呢個真心必食呀🥰我地仲另外單點左一個意式傳統燴牛肉闊條麵($238)店員推介呢一個main 話係一個好傳統嘅意大利料理😳所以我地就叫左黎試下~佢超足料架 啲肉醬係肉多過醬,咬到好多肉架🤩最後就係令人最期待嘅甜品啦🍰跟餐送左個cheesecake 份量都幾大 夠兩個人分👍🏻chee
今日同屋企人黎銅鑼灣食聖誕大餐😋叫左個聖誕套餐食🎅🏻
未飲已經聞到好香啦😍飲落仲好甜添
餐湯係一個黑松露菌湯
上碟嘅時候係分開湯同料上架🥰好靚呀 打卡啱晒😋
主菜我地就叫左個羊扒
我地仲另外單點左一個意式傳統燴牛肉闊條麵($238)
最後就係令人最期待嘅甜品啦🍰
跟餐送左個cheesecake 份量都幾大 夠兩個人分👍🏻cheesecake加左啲柚子皮 好香同多左一番風味😋
成餐飯我最鍾意食嘅係個頭盤、羊扒同埋甜品😝同埋呢間餐廳咁靚 真係食得又睇得呀😋