一間好正宗嘅意大利餐廳,地方夠大之餘食物仲好有驚喜!甫進去先俾餐廳落地大玻璃吸引,可以睇到成個海濱長廊。而且每張枱都有一定距離,富好有空間感,配合木質枱面及燈光,喺呢度用餐真係好有情調。同朋友三個人叫咗8個菜式,每一樣都好有特色~✨𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐁𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞 意式龍蝦湯一上枱就已經聞到濃濃嘅龍蝦香味,口感超濃厚而且好滑✨𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐠𝐥𝐚𝐳𝐞𝐝 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐭𝐞𝐫𝐫𝐚𝐧𝐞𝐚𝐧 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨, 𝐟𝐞𝐧𝐧𝐞𝐥, 𝐝𝐢𝐥𝐥 & 𝐬𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐢𝐧𝐤 蜜糖燒八爪魚伴茴香墨魚汁八爪魚配墨魚汁加少少蜜糖香氣,富有層次感,八爪魚比我想像中腍,我覺得係必食之選✨𝐒𝐚𝐮𝐭é𝐞𝐝 𝐯𝐨𝐧𝐠𝐨𝐥𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐛𝐞𝐥𝐥 𝐩𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫, 𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨, 𝐜𝐡𝐢𝐥𝐢, 𝐩𝐚𝐫𝐬𝐥𝐞𝐲 & 𝐰𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐰𝐢𝐧𝐞特式白酒香草焗大蜆大蜆好鮮嫩,而且夠晒入味,醬汁味道令人一口接一口✨𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐜𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐛𝐞𝐞𝐟 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐤 𝐩𝐚𝐩𝐩𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐥𝐞慢煮牛面頰紅酒汁寬麵💜餐廳手打寬麵夠煙韌,每條麵條都有掛汁,牛面頰夠多亦都好鮮嫩,鍾意食牛唔可以錯過✨𝐏𝐚𝐧-𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐭𝐨𝐨𝐭𝐡𝐟𝐢𝐬𝐡 𝐰𝐢𝐭𝐡
一間好正宗嘅意大利餐廳,地方夠大之餘食物仲好有驚喜!

同朋友三個人叫咗8個菜式,每一樣都好有特色~
Lobster Bisque 意式龍蝦湯

✨𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐁𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞 意式龍蝦湯
一上枱就已經聞到濃濃嘅龍蝦香味,口感超濃厚而且好滑

特式白酒香草焗大蜆
大蜆好鮮嫩,而且夠晒入味,醬汁味道令人一口接一口

南極鱈魚柳人伴芝士焗薯及地中海汁

✨𝐏𝐚𝐧-𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐭𝐨𝐨𝐭𝐡𝐟𝐢𝐬𝐡 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐛𝐚𝐛𝐲 💜𝐜𝐚𝐫𝐫𝐨𝐭 𝐢𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐭𝐞𝐫𝐫𝐚𝐧𝐞𝐚𝐧 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞 & 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐛𝐚𝐤𝐞𝐝 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨
南極鱈魚柳人伴芝士焗薯及地中海汁
魚皮好香脆,魚肉夠鮮嫩而且有口感,少有食西餐食到嘅質感,加埋地中海汁,真係好好味
加拿大豬鞍配巴馬火腿

💜✨𝐂𝐚𝐧𝐚𝐝𝐢𝐚𝐧 𝐩𝐨𝐫𝐤 𝐜𝐡𝐨𝐩 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐩𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐡𝐚𝐦, 𝐬𝐚𝐠𝐞, 𝐛𝐫𝐨𝐜𝐜𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 & 𝐛𝐚𝐛𝐲 𝐜𝐚𝐫𝐫𝐨𝐭
加拿大豬鞍配巴馬火腿
豬鞍腍身得嚟有咬感,而且好入味,無論賣相同味道都係我首選!

✨𝐃𝐞𝐜𝐨𝐦𝐩𝐨𝐬𝐞𝐝 𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐜𝐫𝐮𝐦𝐛𝐥𝐞
蘋果金寶配雲尼拿雪糕
apple crumble以打碎形式配上雪糕,唔單止食得方便,而且每啖都好crunchy, 肉桂令成個甜品味道更配合
特式提拉米蘇

✨𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 特式提拉米蘇
入口夠滑,而且味道濃厚,lady finger 溶入其中令到成個甜品更有口感!

無論環境同食物都好高質,餐廳仲設置bar 枱,逢星期三至六 (3-8pm)設有Wine Buffet 🍷 $198/2hrs 😉happy hour嚟望住落地大玻璃飲兩杯都好享受~~

2023-09-09
Lobster Bisque 意式龍蝦湯