2021-07-21 9 瀏覽
之前同朋友好耐無見,約去尖沙咀飲下酒吹下水又可以坐下食好野,之後去厚福街搵野食,藍馬商業大廈原來都好多食店,到最後揀咗炸串。【仁井田自然酒】標榜全天然造酒。生酛純米原酒,米味十足,甜度剛剛好。生酛造酒加天然發酵的味道,味道帶點甘甜。【自家制果酒-荔枝味】酸酸甜甜的荔枝味果酒,口感醇香、順喉,嘆下飲下一流。【鹽燒牛舌】燒得勁香,口感又夠彈性又軟嫩多汁。【炸泡菜豚足】在日本真沒有食過,在香港都是第一次食,真很特別,炸粉薄,豬皮連埋肉一起食超軟淋,真不錯。【小芋-上、鵪鶉蛋-下】小芋係芋頭的一種,口感帶點外脆內粉,不錯。鵪鶉蛋細細隻,炸得剛剛好,外脆內嫩,蛋味濃。【火腿芝士】口感香脆又不膩,食到仲有拉絲的感覺,真係非常美味,送酒一流。【炸帶子三文魚籽】薄薄的炸粉,帶子炸得剛剛好,非常嫩口,再配埋鮮甜三文魚籽一起食,值得推介。【關東煮-五款】牛肋肉、蒟蒻、蘿蔔、里芋、男爵馬鈴薯,整體非常入味,湯仲帶點甜,是不錯選擇。
【仁井田自然酒】

【自家制果酒-荔枝味】
酸酸甜甜的荔枝味果酒,口感醇香、順喉,嘆下飲下一流。

【鹽燒牛舌】
燒得勁香,口感又夠彈性又軟嫩多汁。

【炸泡菜豚足】

【小芋-上、鵪鶉蛋-下】
小芋係芋頭的一種,口感帶點外脆內粉,不錯。
鵪鶉蛋細細隻,炸得剛剛好,外脆內嫩,蛋味濃。

【火腿芝士】

【炸帶子三文魚籽】