2023-02-22 40 瀏覽
平時想食燒肉,多數都係食牛角,不過次次都好多人排隊,真係令人卻步。咁啱有次行經銅鑼灣,發現東望角個頭開咗間燒肉店,每人都有一個爐頭,好似幾方便,又唔太洗同人搭枱,咁就一於試吓啦。餐廳主要有兩款菜式揀,一款係傳統燒肉,另一款就係壽喜燒。我個人比較貪心,就兩款都試曬🤣🤣笑容我哋叫咗牛肋肉同牛胸腹,有追加左日本牛三角,本身燒肉都有調味,不過餐廳好貼心咁,準備咗一系列嘅日式醬汁,有辣有唔辣,任君選擇👍🏼👍🏼有三角非常肥美,燒肉嘅時候火頭好旺,將肉嘅表面炙燒岀一道道網紋,賣相認真吸引,味到更加無得頂。壽喜燒方面,醬汁味道鮮甜,同燒肉嘅用唔同,壽喜燒嘅肉係冇乜調味,比較可以食到肉本身嘅味道,兩者各壇其長,相得益彰😋買單講緊都係差不多$300,真係算係幾抵食,下次經過不妨試吓啦💕