2022-09-11
如心酒店既甜品一向都唔錯,最近見到佢有個週末下午茶自助餐,逢禮拜六日,3:15pm開始任食兩個鐘,$268一位,以酒店buffet黎講又唔算貴,所以趁得閒就book左去食😋食物種類黎講唔算係好多,不過下午茶黎講都唔要求有幾多野食ga la。行出自助取餐區域,首先睇下冷盤既區,有唔同款式既壽司,好似有香港人最鍾意食既三文魚壽司😂北寄貝壽司、帶子壽司、龍蝦沙律軍艦、蟹子沙律軍艦等等。然後仲有冷麵、沙律、火腿、三文治。款式都算多樣。特別鍾意佢既三文治,有一款有牛油果蓉係面頭既,食落有啲酸酸甜甜咁幾開胃👍 然後到熱食,比較特別既有keep住燒既串燒,有酒店職員企係果區一路燒,唔係一次過燒定曬既。有燒翠玉瓜、粟米、秋葵、骨付腸、豬肉腸、牛舌、番茄仔。佢地既粟米好有驚喜🤩食落係好多汁一啲都唔乾,而且面頭掃上左啲蜜糖燒,食落甜甜地😚另外熱食仲有韓式炸雞、pizza、泰式既魚餅、越式蔗蝦,好多唔同既菜式!仲有款迷你漢堡都好可愛🍔有三款唔同既口味,包括雞肉、蝦肉同埋牛肉既,細細個幾好食。 然後到甜品🤤講到食下午茶當然唔少得食甜品!甜品有藍莓芝士蛋糕、泡芙、apple crumble、牛乳奶凍、提子芭
然後到甜品🤤講到食下午茶當然唔少得食甜品!甜品有藍莓芝士蛋糕、泡芙、apple crumble、牛乳奶凍、提子芭菲、櫻花草餅、豆腐花,當時係中秋仲有月餅🥮仲有部窩夫機可以即時整窩夫,窩夫熱辣辣出黎,可以自己淋上煉乳、花生醬、蜜糖或者朱古力醬。當中我最鍾意既係佢地既牛乳奶凍!造型精緻之餘牛乳味道好重!然後隔離仲有一區係榴蓮甜品,有榴蓮芝士撻、榴蓮斑蘭蛋糕、榴蓮焦糖燉蛋、榴蓮奶凍、榴蓮糯米糍、榴蓮朱古力撻、榴蓮炸蛋,啱曬一班榴蓮控!
除左呢啲蛋糕類甜品之外,仲有個我好鍾意既朱古力噴泉⛲️最特別既係佢唔係普通朱古力!而係抹茶朱古力!將棉花糖、蜜瓜、或者餅乾點上抹茶噴漿,好正~最後仲可以任食三款唔同口味既haagendaz雪糕😌 野飲方面有即磨既咖啡、樽裝啤酒、橙汁、茶,咖啡唔錯☕️ Café Circles