2022-12-13 3471 瀏覽
經好友介紹,昨晚食咗一頓好美味的中菜,今天急不及待要和大家分享一下😚!酒樓位於佐敦鬧市,無論地鐵、西鐵都好方便,朋友大部份由屯門出來,所以位置一定要就腳!因為朋友一早預訂,我哋被安排坐獨立房間,間房夠大坐得好舒服,而且備有電動麻雀枱,絕對加分😌!我哋叫咗:澳洲龍蝦刺身($1280),刺身上枱之後,大家都嘩嘩聲,因為真係好大隻,足三斤重!擺盤好靚,打咭一流!刺身肉質非常滑嫩,直接食,不需點任何醬汁,就能夠吃到龍蝦的鮮甜味,非常滿足!另外只需加$100,可以將龍蝦頭爪二食,我哋揀咗椒鹽!廚房再加工後,變成脆卜卜的炸物,香口好味京式片皮鴨~皮脆肉滑,大大件,配上醬料,味覺的享受大海花尾龍躉二味$468 ~分別有清蒸龍躉頭腩和翡翠炒龍躉球,兩碟都好鮮味和份量足蒜香龍仔薑米蒸蟹飯😍😍😍~呢個超好味,原隻蒸蟹,蟹汁滲透每粒薑米,飯香蟹肉滑,正宗原汁原味!流沙煎堆仔~呢個晚市應該冇得食,但係朋友一早叫餐廳預留咗俾我地試😚!老友真係冇介紹錯,煎堆仔成日食,但係裏邊係流沙奶黃餡真係第一次食,一試愛上,一向不喜歡甜吃的朋友也讚口不絕,想encore再食多一件都冇🤣我哋人多,仲叫咗好多其他小吃,整體來說,味
我哋叫咗:

京式片皮鴨~皮脆肉滑,大大件,配上醬料,味覺的享受

我哋人多,仲叫咗好多其他小吃,整體來說,味道真的很好!好多食物都係即叫即做,上枱全部都係熱辣辣,而且服務態度非常好,我相信我好快會再幫襯