2023-05-17
Sheraton 中餐廳🍴餐廳裝修典雅,好多擺設都好有傳統中國風格!黎間中菜其實都食過好幾次,飲茶/ 晚餐都食過,d 嘢都幾好食,但係唔知點解一直都冇介紹過😅今次去食dinner 要左個4人餐唔錯👍🏻/杏汁花膠響螺燉雞湯/黎碗湯超好飲又吸睛😳塊花膠又厚又大塊😳食落口係滿滿嘅膠原蛋白🤩 雞湯味道清甜,飲完都覺得皮膚滋潤左🤣/乳豬拼盤/個人不漏唔係好好乳豬🤣我係d 唔食皮正係食肉嘅人🤭正常冇咩特別👌🏻我反而覺得佢個叉燒幾好食😮 肥瘦啱啱好,非常軟熟,我仲好鍾意佢蜜汁味道適中👍🏻/麥香蝦球/蝦球爽口彈牙,全部都大大粒🍤加左d蛋黃炒好香口,完全唔會蓋過蝦球嘅鮮味👌🏻/清蒸東星斑/煮得啱啱好,肉質嫩滑,好鮮味🐟 /鮑魚菠菜/上次黎食過一人一隻碟咁大嘅鮑魚😳今次以為黎個鮑魚都係咁,點知原來係諗多左🤣 個鮑魚雖然冇上次咁大隻但係都依然好好食,味道好濃郁,口感超軟熟,一咬就咬得開😍菠菜幾嫩👍🏻/珍菌蝦乾瑤柱窩燒飯/飯本身有味道,加埋飯焦食落非常香口,入面仲好足料有好多菇,蝦乾同埋瑤柱🤩/蘆薈石榴果凍/甜品係佢signature 嘅石榴果凍… 不過我真係好唔鍾意🥲試左兩啖都係頂唔順石榴個味道😥佢味道真係
/杏汁花膠響螺燉雞湯/
/乳豬拼盤/
/麥香蝦球/
/清蒸東星斑/
煮得啱啱好,肉質嫩滑,好鮮味🐟
/鮑魚菠菜/
/珍菌蝦乾瑤柱窩燒飯/
/蘆薈石榴果凍/
甜品係佢signature 嘅石榴果凍… 不過我真係好唔鍾意🥲試左兩啖都係頂唔順石榴個味道😥佢味道真係超濃郁,入面仲有果肉… 鍾意食嘅人應該會覺得好正😅