2022-08-30
每次想食串燒🍢都會諗起呢間喺佐敦價錢ok親民嘅小店🏚。環境係有啲少逼👩👩👧👦,但好食就得啦😋!款式都比較齊💯(至少我鍾意嘅都有🥳),推介燒海殼王同麻辣花甲,燒到好香口,麻整係會麻麻地,岩曬我呢啲愛辣之人🤗🐠燒海殼王主角燒海殼王終於出場!! 由於魚身實在太大,所以真的要預30-45分鐘去燒,所以一定要最後登場,証明海鮮來貨的質量是有保証。這條海魚真的大到不得了,魚身先是用鹽醃了再燒,雖然這麼大條,但肉身還是香滑,不會很「鞋」。怕魚腥的可以加一點檸檬汁,但店員還是建議我們先吃原味試一下魚的鮮味。果然真的是不負眾望!!! 這個燒海殼王還附上一個汁去點魚,是加了魚露的點汁,我建議剛上桌趁熱時先吃原味,到涼了一會就可以點,有點像吃泰國燒魚的燒汁一陣,令魚的鮮味更出。推介指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻川味麻辣花甲今晚係海鮮夜,除左食左條咁好味既燒海殼王,我地仲叫左個麻辣花甲,上枱已經聞到麻辣香,幾惹味,花甲肉都幾大隻,食落爽口彈牙,非常鮮甜,同麻辣味好夾,好入味推介指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🐠燒海殼王
推介指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 川味麻辣花甲